8) Kurcze, chyba kupie ta 3 setkę - młody do Playa podłączy będzie miał jasniejszy obraz i nie bedzie siedział przed samym ekranem, bo 3 setka ostrzy dopiero przy 2 m.:rolleyes: :mrgreen:
Wersja do druku
8) Kurcze, chyba kupie ta 3 setkę - młody do Playa podłączy będzie miał jasniejszy obraz i nie bedzie siedział przed samym ekranem, bo 3 setka ostrzy dopiero przy 2 m.:rolleyes: :mrgreen:
'dopiero' - to źle czy dobrze?Cytat:
Zamieszczone przez Avadra_K
Generalnie się zbijacie że SOny zaczyna od szkieł profi, tak sie zastanawiam czy faktycznie w to wierzycie czy probujecie sobie nastrój po 400D podnieść?
Rozumiem gdyby to były zupełnie nowe konstrukcje, ale te szkła maja już swój wiek, produkowane pod konieć żywota Ś.P. KM były dostepne przez ponad rok, tego zooma to sie nawet w Polsce troche sprzedało bo 3setce nie słyszałem.
Nie wiem jak inni, ale ja nie mam nic do wypuszczenia dobrego 300/2.8 przed zrobieniem (kiedys tam, za pare lat :lol:) odpowiednika 1DmkIIN - w koncu nieraz na tym forum padlo stwierdzenie "najwazniejsza jest optyka", a sam znam goscia ktory robi 20D i 500/4L IS. Mnie tylko rozwala cena tego wynalazku :lol:Cytat:
Zamieszczone przez tompac
A to swoja droga :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez tompac
Ok, jest beznadziejna, ale gdyby pominac (jak na razie) ten aspekt, to nie wiem dlaczego i Jac i Ty Muflon (i jeszcze wielu innych) zakladacie, ze Sony nie jest w stanie wprowadzic konkurencji body w segmencie profi :shock:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Kiedys Canon tez wypuszczal swoje pierwsze obiektywy i body. Chcecie powiedziec, ze za 2 tysiace lat, tez nie bedzie rownych Canonowi? :wink:
Kase maja? - maja. Inzynierow/technikow zatrudnic moga? - moga. To z czego sie smiac? :roll: Trzeba troche czasu, ale ze szklami wskoczyli ostro - a ceny jak wiadomo predzej czy pozniej spadna. A o marketing Sony sie nie martwcie, bo domyslam sie, iz zle na tym nie wyjda :mrgreen:
A skoro wprowadzaja takie szkla, to domyslac sie mozna, ze na tym body tez nie poprzestana.
ps
jak na razie, to swoim wejsciem, zrobili lepsze wrazenie, niz Olympus wypuszczajac swoje lustrzanki cyfrowe i obiektywy do nich :cool:
Tego nie twierdze, co wiecej powiedzialbym ze jesli by chcieli to mogliby dogonic Canona w tym segmencie. Ale mam jakies przeczucie, ze chyba nie beda chcieli ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Pikczer
Ba, zdaje sie na dodatek robil to na rynku zdominowanym przez pare innych firm.. w tym omawiane :-DCytat:
A na jakiej podstawie, budujesz takie przeczucie?Cytat:
To w jakim celu takie obiektywy za TAKA cene? Do kogo sa kierowane jak nie do profi?
Gdybym znal odpowiedz na to pytanie, to nie pisalbym o "przeczuciu" ;-)Cytat:
To jest odpowiedz wymijajaca - przeczucie buduje sie tez na podstawie posiadanych informacji i wiedzy na dany temat :wink:Cytat:
Sadze, ze wiekszosc ludzi (w tym rowniez i Ciebie) smieszy fakt, polaczenia 2 rzeczy:
sprzet fotograficzny profi - firma Sony
a co to jest segment profi? to chyba cos wiecej niz same parametry ;-) tu liczy sie marka, zaufanie pozycja na rynku itd... zaden profesjonalista nie bedzie uzywal puszki jesli nie bedzie mial 100% pewnosci ze w najwazniejszym momencie go nie zawiedzie - poza tym wejscie w segment profi oznacza ze ktos bedzie musial zmienic system czyli stracic duzo kasy zeby uzywac SONY :-) nadal sadzisz ze to jest konkurencja dla profi?
Wcale sie nie dziwie, ze te szkla od sonego sa takiego drogie. Oszacowano, ze sony poplynie na pol miliona $ z powodu wybuchajacych baterii. Jakos musze odrobic te straty finansowe ;)