CzytnikCytat:
Zamieszczone przez Arek Piekarz
karta
Lexara 1GB 80x rowniez z taka predkroscia zgrywa = 10MB/s = ~100sek.
Wersja do druku
Czy jest jakiś program, którym można dokładnie zmierzyć szybkość zgrywania danych w czytniku?
Tak. np. HD Tach. Tym programem sprawdzisz również swoje dyski twarde w komputerze.Cytat:
Czytnik SanDisk ImageMate 12 + karta SanDisk Extreme III 4 Gb - zczytuje dane do komputera w 5min 20sek. Zajętość karty 100% . Około 520 zdjęć w RAW. Jak na razie Extreme IV nie potrzebuję.;-)Cytat:
ok czyli czas przesiąść się na taki czytnik san diska!
próbowałem zakupić coś szybszego pod pcimcie ale taniej pod usb.
a może ktoś z was wie - czy ktoś w polscze sprzedaje coś szybkiego pod pcimcie na cf?
Pod pcimcie czegoś tak szybkiego nie znajdziesz, czytniki pod pcimcie zapisują - odczytują z prędkością ok 1,5M , więc pozostaje ci tylko USB.Cytat:
Zamieszczone przez K2_verti
http://canon-board.info/showthread.php?t=8485
i wszystko jasne ;)
Czytnik Apacer 23in1 (model AM230) - zgrywa u mnie kartę Sandisk Extreme III 4 GB, w 100% pełną (311 plików RAW z 5D) w czasie 4 min 02 sek.Cytat:
Zamieszczone przez oszołom
Jeśli chcesz szybkie to musi być CardBus a nie PCMCIA. No ale tanie to nie jest jak nawet jest.Cytat:
Zamieszczone przez K2_verti
O zapisie lub odczycie z kart poprzez czytnik również decyduje wielkość pliku. Z 5D są większe, więc odczyt lub zapis będzie szybszy. Zrobiłem sobie kiedyś taki test, zapisywałem pliki ok 1M , to zapis był ponad 3 krotnie dłuższy. jak zapisywałem pliki po ok 100K to myślałem że to potrwa całe wieki !!!Cytat:
Zamieszczone przez Duty