Zalezy od statywu :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez MacGyver
Wersja do druku
Zalezy od statywu :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez MacGyver
A jaki nie przeniesie?Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
taki z amortyzatorem żyroskopowym za XYZ tyś $ ;-)Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
Jak również od mostu :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Solidny :roll: .Cytat:
Oczywiscie zalezy od ogniskowej, odleglosci od ruchu itp. Drgania moga byc - pytanie czy beda zauwazalne na zdjeciu? Przy 400mm raczej tak, przy 35mm raczej nie.
Hmmm to ja jeszcze solidnego statywu nie widzialem... (fakt, malo widzialem)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Uscislijmy - nie wybiegajac do specjalistycznych statywow, _kazdy_ przeniesie drgania! Jest oczywistym, ze przy 400 i wiecej mm bedzie to bardziej widocznie, niz na fiszaju, ale nie o tym byla mowa:rolleyes:
O tym byla mowa.Cytat:
Wg mnie przy dlugim naswietlaniu ale na solidnym statywie (uogolnialbym od Sherpy wzwyz chodz od Gitzo wzwyz byloby milej ;) ), na dosc szerokim kacie, nawet przy ruchliwej ulicy - drgania nie beda na tyle istotne by wplywaly znaczaco na zdjecie.
Mowa byla o tym, ze cyt. 'zalezy od statywu', czy przeniesie drgania mostu, czy nie.... powtorze sie: IMO _kazdy_ przeniesie. Dla mnie EOT, nie chce mi sie cytowac i udowadniac, co kto powiedzial - czytajacy sobie znajda.:rolleyes:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Jednak zależy od statywu :) gówniany będzie drgania wzmacniał. Solidny drgan nie wytłumi - też je przeniesie - ale przynajmniej nie wzmocni a to bardzo dużo. Naprawde.Cytat:
Alez tak, zgadzam sie w 100%! (wiem, bo mialem kiedys do czynienia z gownianym na moscie):)Cytat:
Zamieszczone przez Janusz Body