Dokładnie. Podróbki dotarły nawet do USA i dlatego ostatnio zakupiłem Ridate.Cytat:
Zamieszczone przez fyrste
Wersja do druku
Dokładnie. Podróbki dotarły nawet do USA i dlatego ostatnio zakupiłem Ridate.Cytat:
Zamieszczone przez fyrste
Ja swojego tez dobrze kupilem - tylko wzialem 3Years cover plan za dodatkowe 60£ (moge go nawet rozwalic w przeciagu 3 lat a oni musza naprawic). Za linka sie klaniamCytat:
Zamieszczone przez miszaqq
czesc
czy karty SD sandisk 1gb ultra II tez sa podrabiane?
jakies niecale dwa tygodnie temu kupilem taka w sklepie i nie wiem czy mam sie czegos obawiac?
niestety tez...
wogole prawie wszytko co sie dobrze sprzedaje jest podrabiane ;-) - tylko nijednokrotnie da sie to poznac
cholera, a ja wywalilem opakowanie ;/ ale tam bodajze pisalo ze na karcie 1 gb moge zapisac okolo 300 zdjec. ostatnio bylem na lotnisku i przy zgrywaniu zrobilem jednak 502 zdjecia. czy to wskazuje ze mam podrobke? jak wlaczam aparat to pokazuje mi sie ze moge zrobic 334-5 zdjec a w aparacie mego dziadka ( taki sam aparat ) pisze ze kolo 500 zdjec moze zrobic cos ponad 460 zdjec czy jakos ta, wkazdym badz razie cos kolo 500 ( a jest w nim juz karta 512 mb :roll: )
hmmm pojemosc karty mozna chyba sprawdzic a nie zgadywac np zapelnic na maxa i sprawdzic ile zajmuja zdjecia po zgraniu na kompa (beda pewne roznice ze wzgledu na rozne rozmiary partycji.. ale poglad bedziesz mial):) a roznice ilosci zdjec na 2 egz tego samego aparatu moga byc wywolane np roznym firmwarem roznymi ustawieniami kompresji jpg w aparatach itp.. orginalnosc sprawdzic mozna najlepiej biorac do reki orginal i porownujac wydajnosc
ja tak zrobilem ze swoja sandisk II i okazala sie fake
napisalem do sprzedawcy nawet nie klocil sie ze mna pewnie wiedzial ze sprzedaje fake
mam odeslac to odda kase.....
Czy ktoś próbował robić testy wydajności za pomocą programu HD Tach?
Ewentualnie może zaprezentujemy swoje wyniki i będzie można coś porównać
No to u mnie na SanDisk Ultra II 1GB CF wychodzi:
karta nr 1 (roczna):
random access: 19.4 ms
average read: 6.8 MB/s
karta nr 2 (miesieczna):
random access: 1.5 ms
average read: 6.8 MB/s
karta nr 3 (256MB zwykly SanDisk, ktory dostalem od Canona po zakupie 350D):
random access: 1.6 ms
average read: 6.9 MB/s
hehe wychodzi ze zwykly sandisk jest szybszy niz ultra II, wieczorem jeszcze przetestuje swoje stare karty CF 8MB, 32MB i 64MB lexara, canona i sandiska
wszysto robione na czytniku LEXAR'a USB 2.0
Czym wykonane sa te pomiary?
Zauwazylem ze moj sandisk po roku zaczol wolniej dzialac.
wpomnianym wyzej HD Tach, jak wroci kumpel to porobie jeszcze innym programikiem, on dostal jakis do swojej 1GB CF lexara i tamtym jeszcze sprawdze wszelkie czasy i transferyCytat:
Zamieszczone przez storm