Fajne zdjęcia - szkła IMO ok.
Wersja do druku
Fajne zdjęcia - szkła IMO ok.
I to ostatnie naprawdę mi się podoba.Cytat:
Zamieszczone przez Loram
Natomiast szkieł nie oceniam, tylko zdjęcia:twisted:
No ale to my mamy oceniać ostrość, czy Ty ?
Wiesz co... Wydaje mi się , że mydło, ja bym wymienił.
oceniłem 50mm, bo z niej tu fotek nie ma, a o Tamronie i o tym czy jest ostry czy nie nie wspomniałem ani słowa :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Też mam takie wrażenie, że nie do końca ostry. Tu wszystkie foty sypałem na 2.8-3.2 i jakoś tak nie do końca mi się widzi.....
UPDATE:
Dzwoniłem do sklepu, nie ma problemu z wymianą pod warunkiem, że nie ma ani jednej ryski na bagnecie, bo inaczej im nie przyjmie importer. Obiektywów z mocowaniem canona chwilowo nie ma na sklepie :-( Muszę poczekać :-(
Mam nadzieję, że nie zrobiła się ryska, bo będzie smutno
Fakt ostatnie miodzio :grin:Cytat:
Zamieszczone przez gwozdzt
Eee dobry ten tamron, nie siej Cichy zamętu :P
Domknij do 4.0 i będzie zapewne ostry... i nie przejmuj się. Na 2.8 większośc jest lekko mydlana
Chyba się nie zorientował, że jaja sobie robię... Szkło jest DOBRE :)
No Cichy, żarty żartami, ale chyba nie do końca jest dobrze. Nie oczekiwałem, że na 2.8 będzie żyleta, ale wydaje mi się, ze może być ostrzejszy.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Cichy, Ty jesteś specjalista od tamronów. Mogę Ci podesłać kilka próbnych fotek na mejla, żebyś ocenił ? Zależy mi na tym... może szukam dziury w całym, ale mam czas do poniedziałku na ewentualną wymianę szkła, więc chcę go dokładnie sprawdzić. Podasz mi mejla na PM ?
Widzisz Cichy, okazało się, że jednak są lepsze.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Tu jest link POPRZEDNI Tamron 28-75
A tu jest do nowego OBECNY Tamron 28-75
Zdjęcia celowo pozostawione 1:1 bez kadrowania. Ostrość ustawiana na napis SUPERIA, obie foty ISO 100, f2.8
Dopiero w takich zbliżeniach i powiększeniach widać różnicę. Prz zwykłym portrecie ciężko było to zauważyć bez powiększania
I co Wy na to? :wink:
Ostatnio miałem okazję pocykać troszkę portrecików. Popracowałem trochę nad fotami i oto 2 z nich:
1.
2.
Zapraszam do komentowania
pozdrawiam