z innego forum:
Materazzi: pokaż jak walisz z bani
Wersja do druku
z innego forum:
Materazzi: pokaż jak walisz z bani
- Zdarzenia nie widział na pewno sędzia asystent, ani główny. Zwrócił mu uwagę arbiter techniczny. Niech żyje wideo w futbolu - stwierdził Domenech.
Czy rzeczywiście, to zapis wideo zadecydował o usunięciu pomocnika reprezentacji Francji? Być może tak. Sędziowie na mundialu mają ze sobą łączność radiową. Nie trudno sobie wyobrazić, że po wpadce Grahama Polla (nie usunął zawodnika po dwóch żółtych kartkach, na co nie zwrócił mu żaden z trzech pozostałych arbitrów) i ogólnej krytyce sędziów, FIFA nakazała wykorzystać wszystkie możliwości, dla prawidłowej oceny sytuacji.
Deliberacje nad tym, co się wydarzyło na boisku trwały dobrych kilkadziesiąt sekund. Arbiter Horacio Elizondo był zdezorientowany. Włosi upominali się u niego o ukaranie Zidane'a, ale Argentyńczyk nie wiedział, co się wydarzyło. Dopiero, w chwilę potem, gdy na telebimie nad boiskiem powtórzono faul Zidane'a, sędzia sięgnął po czerwoną kartkę. Sam nie widział powtórki. O tym, że Francuz zasłużył na karę, upewnił go arbiter techniczny. Taką hipotezę wysunęła agencja Reutersa. Potem - po godzinie - wycofała się z tych przypuszczeń.
Możliwe jest także, że arbitrzy mieli łączność nie tylko między sobą, a o wybryku Zidane poinformował ich ktoś z boku. To oczywiście też tylko przypuszczenie.
Jednego można być pewnym - jeśli rzeczywiście zapis wideo zadecydował o wyrzuceniu z boiska kapitana Francji, to i tak żaden z arbitrów się do tego nie przyzna. FIFA od lat jest przeciwna stosowaniu wideo przy ocenie sytuacji na boisku.
by gazeta.pl
no tak.
ale coby nie mówić...
słusznie.
tu chyba nikt nie zaprzeczy. :)
Zielony - Good night and good luck;) (w sumie to good day) ;)
Jak masz francuskie korzenie to nie moja wina - możesz tego wątku nie czytać. Jak uważasz że jest dla Ciebie zbyt prymitywny (tak jak moja osoba do dyskusji - bo jedno pociąga za sobą drugie) to też możesz tego wątku nie czytać.Nie musisz dziękować za pozwolenie;)
Jakbym ja był sędzią to dałbym mu tylko żółtą - podejrzewam że sędzia musiał dać czerwoną ale w moim odczuci Zidane poprostu bronił honoru ( czy coś w tym stylu ) - tyle że sędziego to nie interesuje...Cytat:
Zamieszczone przez adamek
Ale po tym co działo się na tych mistrzostwach mógłby przymknąć oko na wybryk Zidane'a...
no, można bronić honoru spokojniej, nie dając z bańki. ;)
Materazzi: ejjj łysy, grasz jak w kaloszach
Zidane: chcesz łup?
Materazzi: no wal, sędzia nie patrzy
Zidane: łup!
też prawda...Cytat:
Zamieszczone przez adamek
Zidane powinien byl za to wyleciec. takie sa zasady, o ktorych wiedzial, wiec byl swiadomy co mu grozi.
inna kwestia, ze facet o takim dorobku i takiej karierze, raczej nie zrobil takiego numeru bez powodu. co ten Materacyk powiedzial to nie mam pojecia, ale podejrzewam, ze na wp...l zasluzyl i powinien sie cieszyc, ze tylko z bani oberwal...
Materazzi: spieprzaj dziadu!
Zidane: łup!
dokładnie tak samo myślę, szkoda tylko, że nijak tego udowodnić lub za to ukrarać - wg mnie takie prowok. słowne to najgorsze sk********* jakie na boisku występuje, zenujace bo uprawiane cichaczem - jak ostatni tchórz. Tym niemniej jednak czerwona bezapelacyjnie sie nalezala (podobnie, jak wczesniej Figo).Cytat:
Zamieszczone przez akustyk