Odp: Sigma Art 17-40 mm f/1.8 DC (APS-C)
Dzięki uprzejmości Sigma Polska mialem możliwość testować to szkło jeszcze zanim fizycznie pojawiło się w sklepach. Testowałem zarówno na aparacie APS-C jakim jest Canon R50 ale także podpinając ja pod pełna klatkę - do Canona R6 mark II.
https://www.youtube.com/watch?v=bac-Yh7B2UM
G... tam opisałeś odnośnie pełnej klatki - filmowanie interesuje tu 0,0000001% z ośmiu aktywnych użytkowników :mrgreen:
Ja to chociaż foty wstawiłem na forum z R + S18-50.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
I chwała Ci za to! Tak się powinno postępować na forum sprzętowym.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
G... tam opisałeś odnośnie pełnej klatki - filmowanie interesuje tu 0,0000001% z ośmiu aktywnych użytkowników :mrgreen:
Przecież on ma gdzieś Twoje zdanie, wrzuca tutaj linka do swojego kanału tylko po to żebyś wszedł, obejrzał i najlepiej dał suba, lajka i komentarz, może być jakikolwiek byłeś coś napisał pod filmem. Aaa i jeszcze jest dzwoneczek, który też musisz włączyć :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
nie no filmowanie jest ciekawe (kino to największa ze sztuk jak mawiał Lenin) ale żeby aps-c :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
nie no filmowanie jest ciekawe (kino to największa ze sztuk jak mawiał Lenin) ale żeby aps-c :mrgreen:
Ktoś na FB/TT robił porównanie, że canon za 1000zł robi filmy na poziomie Arii za 100k zl Także tą sigme można śmiało porównać do teleskopu hubble'a ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Przecież on ma gdzieś Twoje zdanie, wrzuca tutaj linka do swojego kanału tylko po to żebyś wszedł, obejrzał i najlepiej dał suba, lajka i komentarz, może być jakikolwiek byłeś coś napisał pod filmem. Aaa i jeszcze jest dzwoneczek, który też musisz włączyć :mrgreen:
Czy promowanie samego siebie na innej platformie w celach komercyjnych jest w ogóle dozwolone na tym forum?
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
I chwała Ci za to!
@atsf? To Ty? Chyba po skrzynkę szampana pójdę... :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
@
atsf? To Ty? Chyba po skrzynkę szampana pójdę... :mrgreen:
Tylko się nie nachlaj za bardzo, bo jeszcze odwalisz coś takiego, że ja się nie pozbieram ;)
A na poważnie: tak, to ja, i to szczerze, i zasłużenie. Skoro czynisz coś dobrego, to czemuż miałbym tego nie docenić?
To bardzo dziękuję. A kończąc z mojej strony wątek szkieł Sigmy pod APS-C, IMHO udanych i wartych uwagi, to sprzedałem S18-50, a że zapomniałem od niej odkręcić R10, to poszło w komplecie :mrgreen:
Ponieważ lubię katować kręgosłup i chodzić z dwoma korpusami, to... Ale to temat na inny wątek. Po urlopie może coś napiszę, jak sobie przestrzelam nowy zestaw w warunkach bardziej bojowych.