Odp: Aktualizacja dla aparatów Canon R50, R7, R10, R8 i R6 mark II
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
Wierzyć się nie chce, ale coś chyba jednak do Ciebie dociera:lol: Z jednym ale. Nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości, że to jest technicznie obiektyw EF. I tylko o to, bądź aż o to, chodziło zarówno mi, jak i Hubertowi. A cała reszta twoich kwiecistych wypocin powstała chyba tylko z chęci pochwalenia się nadmiarem wolnego czasu, bo inaczej tego wytłumaczyć nie potrafię:mrgreen:
Warto w takim razie być dość precyzyjnym, ponieważ poniższe zdanie
Cytat:
Zamieszczone przez
Hubert Multana
Samyang był niczym innym jak obiektywem z dospawanym adapterem EF-eos R
ja zrozumiałem dokładnie tak samo jak Pieknografia. Świetnym przykładem obiektywu z dospawanym adapterem były pierwsze Sigmy Art pod Sony, czyli wersji DSLR w tubą długości komory lustra zakończoną odpowiednim bagnetem. W przypadku tego Samyanga tak nie było. Czym innym jest dla mnie wzięcie wersji zrobionej już pod krótszy rejestr, zmiana bagnetu i (prawdopodobnie) korzystanie ze starego protokołu. Jednak nadal dospawanego adaptera tam nie ma.
Ja to generalnie nie rozumiem dlaczego niektórzy mają taki wielki problem z przyznaniem się do palnięcia głupstwa.
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
Nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości, że to jest technicznie obiektyw EF
Technicznie to jest obiektyw pod ML, bez podziału na marki. Dopiero dupka i oprogramowanie sprawiają, że obiektyw przynależy do danego systemu.
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
Mam gdzieś, czy w twoich oczach się skompromituję, czy nie.Ale jeśli wolisz łudzić się, że jest inaczej, to już nie mój problem.
Widać jak na dłoni, że brakuje ci kultury wypowiedzi. Podobnie jak kolega MstrG, nie rozumiem dlaczego mimo szeregu argumentów idziesz w zaparte i tak jak Hubert masz oczywisty problem z przyznaniem się do błędu. Na przyszłość więcej pokory życzę.
Wśród użytkowników tego forum są także fotografowie, którzy dopiero się uczą. Swoimi nieprawdziwymi informacjami nie mającymi potwierdzenia w rzeczywistości wprowadzacie niepotrzebny zamęt.
Sytuacja dotyczy także zalinkowanego tutaj filmu Huberta, w którym autor twierdzi, że aby aparat mógł przeprowadzić korekcję cyfrową obiektywu musi najpierw otrzymać profil danego obiektywu za pośrednictwem firmware. W większości przypadków nie ma takiej potrzeby, bo dane dot. korekcji (Digital Lens Optimizer) znajdują się w obiektywie. Canon wprowadził to rozwiązanie ponad 5 lat temu.
Panowie proszę mniej personalnie.....