:idea: patent niezly.. byle wiatru nie bylo ;-)Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
Wersja do druku
:idea: patent niezly.. byle wiatru nie bylo ;-)Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
no co Ty, adamek? Ty nie dasz rady? :)Cytat:
Zamieszczone przez adamek
ja to mialem na mysli bardziej landszaftowo :) statywu na mecz i tak nie bedziesz raczej targal, co najwyzej noge...
ale bajer. prawie gotowy do nurkowania.
tylko ta bajerancka cena...
znalazłem jeszcze coś takiego:Cytat:
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic....71ced03#258966
gdyby kogos interesowalo, to dostalem z foto7 cennik "Katy" a tam ceny na oslony przeciwdeszczowe:
e-690 - 153 zl brutto, e-702 -221 zl a e-704 - 253 zl...
oo, to nawet nie tak koszmarnie drogo.
Myślałem że dwa razy więcej. :)
hmmm ceny całkiem znośne,spodziewałem się, że będą znacznie wyższe.Cytat:
Zamieszczone przez Ted
sądzicie, że E-702 będzie wystarczająca na 20D + Sigma 70-300 APO ? bo nie wiem, czy mam zabierać sprzęt i iść przymierzać...
hehe wspaniały pomysł - zwłaszcza na wzmiankowaną Babią Górę; po 30 sek. dobrego wiatru pozostanie sam szkielet...
byłem wczoraj w gliwickim "Foto siedem" i oglądałem tę większą osłonę przeciwdeszczową firmy KATA. niestety, nie zabrałem aparatu, wiec przespaceruję sie tam raz jeszcze. z moich wstępnych oględzin wynika, że jeżeli cena = jakość, a tak sugeruje sprzedawca, to bedzie to dobra osłona:
- [minus] nie ma podklejanych szwów - jak w GORE - pomiędzy materiałem a folią ochronną,
- zamek do wsadzania body do środka osłony wydaje się być solidny,
- sciagacze wyglądają na wielokrotnego użytku, mocne i dobrze chroniące,
- materiał - ten czarny pokrowiec na rękawy - jest miekki i elastyczny, nie szeleści bardzo,
- folia ochronna: wydaje się, że nie powinna się łemać w miejscach zgięcia ale jak naprawdę się będzie zachowywać to czas pokaże. Nie znalazłem żadnych informacji na temat zachwoania się tej folii w niskich temperaturach. Mam nadzieje, że nie będzie się łamać.
to tyle na szybko.
a jaka jest cena tej katy?
E-690 ~ 150 zl,Cytat:
E-702 ~ 220 zl (tu sie zmieści zapewne 20D z długim szkiełkiem i gripem),
a rekawy na obiektywy czyli E-704 ~ 250 zl.