Pytanie nie do mnie - specem nie jestem, ale wydaje mi się, że każdy osobno, ponieważ mają inną czułość (2.8, 5.6, krzyżowy, pionowy)Cytat:
Zamieszczone przez bundy
:)Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Wersja do druku
Pytanie nie do mnie - specem nie jestem, ale wydaje mi się, że każdy osobno, ponieważ mają inną czułość (2.8, 5.6, krzyżowy, pionowy)Cytat:
Zamieszczone przez bundy
:)Cytat:
Zamieszczone przez bundy
W!
Moze Was zdziwie, ale kalibruje sie globalnie, a juz elektronika dalej z automatu po kalibracji wyznacza czulosci po zaklasyfikowaniu punktu.
Zdrowko
Jak masz więcej wiedzy na temat kalibracji, to chętnie posłuchamyCytat:
Zamieszczone przez lukep
dzisiaj przyjechaly moje szkielka 24-105L4 i 70-200L4...24-105 ostrzy w punkt tak jak np 50/1.8 czy tamron 28-75/2.8 wszystkie sprawdzane z 5D i 350D tak wiec blad body raczej moge wykluczyc ...70-200 w calym zakresie na BF...jutro wraca do dostawczy na wymiane...co za cholera wszystkie 70-200L4 tak maja czy jak?
Mozesz wkleic jakas sensowna fotke z tym BF-em ?? tylko prosze nie dawaj tablicy testowe :wink:
hehe, to co sigma jednak lepsza :rolleyes:
nie wiem czy sigma lepsza bo tez sigme 70-200/2.8 przerabialem ale po L spodziewalem sie czegos wiecej....wydawalo mi sie ze 70-200 to sprawdzona inajmniej problematyczna konstrukcja a tyczasem ostrze na oko a ucho mam ostre...porazka:( odeslalem juz na wymiane ale na razie nie chce generalizowac poczekam az przyjedzie inny egzeplaz
Wszysty pisza o jakims FF albo BF ale nigdzie nie widac prawdziwch zdjec tej przypadłosci, moze to siedzi tylko w głowach włascicieli ?? :wink:
Ja z 70-200 f4 przy 300D nie mam żadnych problemów. Odkupiłem je od Perpli, wydaje mi się, że on przy swoim body (10D) też nie miał z nim żadnych niuansów.
po zakupie 70-200/f4 (uzywany) i podpieciu go do 300D to sie zalamalem, takie mydlo bylo na zdjeciach ze az strach, juz myslalem ze obiektyw byl walniety, zwlaszcza ze z innymi szklami (tamron 28-75, 50/f1.8, kit) wszystko bylo OK
zabralem sie za focenie tablic i wyszlo mi ze na wszystkich szklach jest lekki BF
po konsulatcjach z pania z serwisu wyslalem wszystko na Zytnia. Po powrocie jest juz wszystko OK, 70-200 na 200 i max dziurze zyletka, pozostale obiektywy tez ladnie ostrza