Odp: Procent wykorzystanych zdjęć z waszych aparatów
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ale to w okresie gwarancji jak rozumiem?
No ale oni tam dają na te ironwolfy chyba Lifetime czy conajmniej 5 lat.
Wszystkie, które mi padły wymienili bez problemu (formularz webowy, odsyłasz uszkodzony dysk i dostajesz nowy)
A wbrew pozorom dyski mechaniczne całkiem często padają (oczywiście wymieniam jak S.M.A.R.T. zaczyna krzyczeć, czyli jeszcze najczęściej jest chwila do pierwszych bad-sektorów)
p,paw
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Cena pustego NASA to tyle co zakup 9 dysków 4TB czyli za to mam 36 TB. Dziękuję, wolę 36 TB. Cybulski ty masz sieć. Kilka lokalizacji, kilka urządzeń (np TV). Ja nie mam sieci. Ja mam jeden czytnik i jeden komputer.
Prosty NAS można zrobić za darmo ze starego komputera. Pisałem o tym kilkanaście postów wyżej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Cena pustego NASA to tyle co zakup 9 dysków 4TB czyli za to mam 36 TB. Dziękuję, wolę 36 TB. Cybulski ty masz sieć. Kilka lokalizacji, kilka urządzeń (np TV). Ja nie mam sieci. Ja mam jeden czytnik i jeden komputer.
Gdzie można kupić 9 dysków 4TB za tysiaka?
p,paw
Za tysiaka to jakaś popierdółka nie NAS.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Za tysiaka to jakaś popierdółka nie NAS.
Dwuslotowy QNAP kosztuje coś koło tysiaka. Na potrzeby backupu nic więcej nie potrzeba - szczególnie do domu.
Każdy QNAP na niezależnie od modelu tą samą funkcjonalność - poza Storage można na tym odpalić całkiem sporo usług - jak ktoś potrzebuje.
p,paw
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
No ale oni tam dają na te ironwolfy chyba Lifetime czy conajmniej 5 lat.
Z tego co widzę to okresy są rożne od 36 do 60 miesięcy, ale mi chodziło, że to oczywiście dotyczy okresu gwarancji.
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Dwuslotowy QNAP kosztuje coś koło tysiaka. Na potrzeby backupu nic więcej nie potrzeba - szczególnie do domu.
Nawet taniej bo już za ok. 700 PLN, za niecałego tysiaka to da się kupić na 4 HDD.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Z tego co widzę to okresy są rożne od 36 do 60 miesięcy, ale mi chodziło, że to oczywiście dotyczy okresu gwarancji.
Nawet taniej bo już za ok. 700 PLN, za niecałego tysiaka to da się kupić na 4 HDD.
Używany moze tak ale nie nowy. Takie minimum to terramaster f4 , mozna go za 1,5 tys wyrwac, synki i qnapy lekko powyzej 2 tys
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Podstawowy qnap ts-233 to 800zl czyli cena max dwoch dysków smr
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Gdzie można kupić 9 dysków 4TB za tysiaka?
p,paw
Odniosłem sie do ceny NASa w linku z propozycją od Cybulskiego.