Odp: Samyang 35-150mm f/2.0-2.8 klon Tamarona 35-150?
I co tam z Samyangiem udającym Tamrona? Jakieś wieści z rynku?
Doszła tylko nowa pseudo recenzja tego szkła
https://youtu.be/2j0UiPZkPZg
?
Dostawa jeszcze się nie pojawiła, więc trzeba poczekać na recenzje użytkowników.
Chłop z YT, który pokazał jak kiepski jest Tamron po rogach, względem Samyanga wydał erratę. na ryjbuku coraz więcej wpisów, że SY 35-150 nie daje rady z AF i czekają na nowy FW.
Errata do Tamrona, co słabe rogi miał
Cytat:
Zamieszczone przez
TPS
Chłop z YT, który pokazał jak kiepski jest Tamron po rogach, względem Samyanga wydał erratę. na ryjbuku coraz więcej wpisów, że SY 35-150 nie daje rady z AF i czekają na nowy FW.
Wiem, obejrzałem to chyba wczoraj, uszkodzony obiektyw w transporcie :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
W swoim czasie kolega Cichy zajmował się odzielaniem Tamronów "uszkodzonych w transporcie" czyli mydlanych od tych dobrych. Z pożytkiem dla wielu użytkowników CB.
Myślałem, że ten zakres ogniskowych trafił już ostatecznie do lamusa a tu ekshumacja trupa. Były kiedyś szkła 35-135 i słusznie z nich się wycofano.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Myślałem, że ten zakres ogniskowych trafił już ostatecznie do lamusa a tu ekshumacja trupa. Były kiedyś szkła 35-135 i słusznie z nich się wycofano.
Słusznie? Miałem mnóstwo szkieł z różnymi puszkami, ale tak uniwersalnego szkła, zwłaszcza przy gęstej matrycy nigdy nie miałem i ciągle musiałem żonglować szklarnią, czego nie trawię. Ten obiektyw z A1 daje mi zakres 35~250 F2.8 (pomijam głębię ostrości) i dla tego szkła wróciłem z Canona R6 z dwoma szkłami w zakresie 28-200 F2.8 do Sony.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
^^^^
Cytat:
Zamieszczone przez
TPS
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
@Cichy wiedział co pisał 8-). Ewidentnie coś było nie tak.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
To prawda że ten zakres jest dosyć dziwny....
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Były kiedys takie szkła..ze światłem 2-2.8 ??? :))) Przeciez tym zastapie kilka stałek całkiem jasnych.. bez przepinania z body.... zreszta obserwując rynek jestes twoja opinia jest mocno osobliwa,ale każdy ma prawo kupować i głosować swoim portfelem.
Nie widze nic osobliwego w tym zoomie w sensie zakresie ogniskowych, dorzucasz 15-35 2.8 i masz bardzo jasny w miarę uniwersalny zakres.
A jak nie chcesz szeroko tylko tele to masz cieszącego się ogromną popularnością, taniego i kompaktowego RF 100-300 2.8 [emoji4]