Odp: Canon RF-S 55-210 mm f/5-7.1 IS STM - budżetowy teleobiektyw APS-C z dużym powię
Jak generalnie pojmuje się markę Canon w świecie fotografii? Czy Canon to marka premium? Czy w ogóle w świecie fotografii jest jakiś taki podział na Kia, Hyundaia, Toyotę oraz na Mercedesa, BMW, Porsche etc?
Odp: Canon RF-S 55-210 mm f/5-7.1 IS STM - budżetowy teleobiektyw APS-C z dużym powię
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
Jak generalnie pojmuje się markę Canon w świecie fotografii? Czy Canon to marka premium? Czy w ogóle w świecie fotografii jest jakiś taki podział na Kia, Hyundaia, Toyotę oraz na Mercedesa, BMW, Porsche etc?
Przyklad pokazujacy jak ceniony jest Canon w swiecie fotografii to ostatnie mistrzostwa swiata w katarze, gdzie parafrazujac to co przeczytalem "same canony, nikona tam nie bylo".
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
ma interes taki, żeby ktokolwiek z nowych klientów w ogóle rozważył ten system
Moge sie zalozyc, ze lepiej ma sie Canon bez Sigmy niz Sigma bez Canona ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Marketingowiec ze mnie żaden ale uważam, że potrzeba szkieł APS-C, które napędzą sprzedaż body APS-C. Legendarny 55-250 byłby tu idealny.
Ze mnie też dlatego to tylko takie moje dywagacje ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
Ale chodzi Ci o to, czy wśród aparatów są też tak często psujące się jak BMW czy Mercedes?
Jeśli Canon zamierza małpować ruchy Nikona tak jak w przypadku RF 24-50 to wkrótce zobaczymy RF-S 50-250mm f/4.5-6.3 i bohater tego wątku odejdzie do lamusa.
jasne, zaraz uwierzę, że mając 55-210 canon będzie robił drugi obiektyw o minimalnie większej jasności :P