350tka z tammiem i koncert Dżemu, organizator zadbal o to zeby fotografowie mieli trudne zadanie focac przy zastanym, coz udalo mu sie, choc moze nie do konca :)
pozdrawiam
krzysiek
Wersja do druku
350tka z tammiem i koncert Dżemu, organizator zadbal o to zeby fotografowie mieli trudne zadanie focac przy zastanym, coz udalo mu sie, choc moze nie do konca :)
pozdrawiam
krzysiek
Mi się podoba :) Najlepsza MZ 6, na 1 fajny kadr, ale z modelka coś nie tak. pozdrawiam
nr 3 ma fajny,lubitelowy, bokeh;)
Duze OK dla #2.
po dlugiej nieobecnosci, dwa pstryki na wesolo :)
ładne światło.
1. Podstawowy błąd kadru... przyłóż sobie linijkę do monitora ;) i sprawdź co modelka ma dłuższe, ręce czy nogi? Normalnie człowiek ma dłuższe nogi, a kadr od góry spowodował, że ręce są dłuższe. I to wyraźnie. I bynajmniej no offence do urody modelki czy jej budowy ciała.
2. Ot, dziewczyna na czarno ubrana w ciemnym lesie, jeszcze tyłem. Odrzut.
3. Subiektywne odczucie, ale ja bym ją ustawił odwrotnie, tzn po lewej stronie kadru i niech patrzy w tą stronę, gdzie droga wyznacza "kierunek" zdjęcia. Bo tak to się trochę kłóci.
4. Ot, zdjęcie. Co więcej można powiedzieć?
5. Za mała GO, jeśli tło było tak przepalone jak widać, trzeba było tą "dalszą" rękę złapać jeszcze w granicy ostrości... tak, to mało że mniejsza (bo perspektywa) to rozmyta... wygląda jak "ciało obce", nienaturalnie.
6. To potwierdzenie tego, o czym mówiłem przy 3: wzrok tam, gdzie kierunek zdjęcia nadany przez ścieżkę, aż się przyjemnie ogląda. dobry portret...
A i tak najwiekszą zaletą tych zdjęć jest ich analogowe wykonanie, znak, że ktoś umie jeszcze robić zdjęcia ;)
A to na tej stronce fajne :)
No swiatełko bardzo fajne.
1 bardziej mi przypadła do gustu.
Opowiem wam drogie dzieci bajkę o czerwonym kapturku...
... i wszyscy żyli długo i szczęśliwie ;)
Koniec.
Nieźle musieliście się bawić podczas tej sesji ;-)