Ja się chyba z rodziną wybiorę :-)
Ja się chyba z rodziną wybiorę :-)
ja idę jutro na pewno, a w niedzielę pewnie na jakieś dwie, trzy godziny.
będę wchodził od strony Geant'a, będę z żoną :)
Pytanie do Krakusów - jak jest z dojazdem samochodem na miejsce Pikniku? Wprawdzie Kraków w kwestii dojazdów znam nieźle, ale akurat tam gdzie ma być piknik, to nigdy nie byłem :-) Jak wygląda kwestia zaparkowania blachosmroda? (szczególnie interesuje mnie odległość parkingów od miejsca imprezy, bo jeśli pojadę, to z 3-letnim dzieckiem, które może mieć różne humory :-) )
moim zdaniem optymalnie jest zaparkować samochód na parkingu przed supermarketem Geant. Odległość do miejsca pokazów około 300 metrów idąc przez przejście dla pieszych (rekomendowane bo to super ruchliwa dwupasmówka) a w lini prostej będzie jakieś 150 metrów. Wszystko widać. Szukaj na mapie ulicy dwupasmowej Bora-Komorowskiego (północna niby obwodnica miasta). Na terenie samych pokazów miejsc parkingowych jest mało i się za nie buli - poza tym jest problem z szybką ewakuacją. Dojazd od drugiej strony jest trudniejszy i miejsc parkingowych mało i płatne (Al. J.P.II ). Zdecydowanie odradzam parkowanie na dziko na pasie zieleni przy Bora-Komorowskiego. Grozi utratą życia, kłopotami z policją lub rozwaleniem samochodu przez tiry.
Wielkie dzięki za porady!Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Jakby ktoś chciał się spotkać (ja jadę na 99%), to proszę o kontakt na gg (1997965) albo po prostu jakiegoś sms'a w dniu imprezy (ja będę raczej jutro): 505019600
Ja bede w niedziele na 99% w przypadku jako takiej pogody> Jade ze znajomymi, ale zawsze mozna sie gdzies spiknąć.
ja jutro wchodzę od strony Geanta gdzieś za piętnaście dziesiąta, może ciut wcześniej. O ile pamiętam z zeszłego roku, to widzowie mogą się ustawiać przy pasie startowym od strony muzeum lotnictwa (aj, fajne tam mają eksposnaty 8-) ) czyli albo bezpośrednio przy taśmie albo na małej górce usypanej z nawiezionej ziemi. Dla dłuższych szkieł górka lepsza, bo nic nie zasłania widoku. Do lądowania/startu i pilotów przy taśmie najlepiej.
pogoda na jutro w miarę dobra, tylko nieco chmur planują http://meteo.icm.edu.pl/
Ja będę wchodził od strony akademików PK około 10:00, mam nadzieje, że się spotkamy na miejscu.
Ja będe po 14 pewnie ;)
Szkoda, że nie ma CB ID ( z 3 rzutu) bo bylibyśmy charakterystycznie i wiadomo by było kto jest kto :]
Właśnie wpadłem do domu na obiad i podładować baterie.
Udało mi się dzięki forumowemu ID wejść do strefy dla fotoreporterów :mrgreen: , choć nie jest ona niestety zorganizowana w żaden profesjonalny sposób - ot mozna w tłumku fotografów wejść na górkę tuż przy pasie startowym. Ale ogólnie i tak git. Samo ID nie wystarczyło, ale po małym bajerze i rozmowie z organizatorami (miałem spacerek :/ ) dostałem wejściówkę.
Na razie jest super, pokazy świetne i ciekawsze IMHO niż rok temu.
W strefie spotkałem jeszcze Tomka - Temola, a zza ogrodzenia wypatrzył mnie i dzwonił do mnie pazurek. Wracam na pokaz na trzecią, bo mają być akrobajce 8-)