do canona nie jest wskazana ta karta ,potrafi elektronike popsuc
Wersja do druku
do canona nie jest wskazana ta karta ,potrafi elektronike popsuc
Nie tak dawno (juz po wyborach) czytalem o mieszkancu jakiejs zabitej dechami wioski... Bez telefonu, bez telewizora... Pierwszy byl przy urnie...Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Przeciez takich miejsc i takich ludzi jest sporo. Mimo ze telefon to popularne urzadzenie nie kazdy siedzi cale dnie i czeka az laskawy ankieter zadzwoni. Nie mowiac o checi z jaka ten pan rozmawial na temat polityki z dziennikarzami. Tak samo panie zwolenniczki i pare innych grup uprawnionych do glosowania.
Jak teraz takich ma uwzglednic badanie przeprowadzane telefonicznie na "reprezentatywnej" grupie?
Zreszta w innym tekscie opisywali jak to Polacy nagminnie klamia wszelkich ankieterow. Co innego przyznac sie komus otwarcie w twarz a co innego zaglosowac...
Zreszta swego czasu mialem incydent bycia ankieterem przed lokalem wyborczym w "takiej malej miescinie"... Precyzja pomiaru byla zastraszajaca. "A panie, co ja tam jakies ankiety", "a bo ja to pamietam", "a ja to panie nie widze tutaj dokladnie"... Duzo takich :D
To wiem, ale mi się po prostu nie wydaje, że to jest decydujący efekt. Takie rzeczy można przecież statystycznie korygować.
Statystycznie to narazie wychodzi, ze spora czesc ankiet wyborczych (przyklad ostatnie wybory) mozna o kant potluc.
hmm... nie wiem czy się dopisać też?
Miałem szczęście jak 110 :D . Byłem w domu i coś tam testowałem. Zrobiłem zdjęcie bodajże firanki. ;) Próbowałem zgrać fotkę (via czytnik) na komputer. Nie chciała się przegrać długo (jeden raw!). Kliknąłem anuluj i kiedy chciałem przegrać drugi raz - udało się, ale plik nie chciał się otworzyć.
Z karty w aparacie też już nei cchiał go otworzyć...
Ale sformatowałem kartę i od tego czasu wszystkie firanki wychodzą pięknie. ;)
aha, karta to sandisk ultra 1gb
Ja mam 128MB która była wyjechana na maxa bo z 2002 albo 03 jest.. ostatnio ja dla jaj włozyłem do aparatu.. i takjakby spust nie działa.. zapala sie czerwona diodka i nie gasnie.. Wyłańczam aparay i też nie gasnie.. dopiwro trzeba baterie wyłozyć..
Jak sie podłączy do czytnika to można kopiowac na nią dane itd..
A w kopalni wydobywa się węgiel !!! :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez fotosc
Może jakieś konkrety ?
Ja mam od roku San Diska Ultra II i żadnych niespodzianek nie miałem