Odp: Przesiadka na FF, co wybrać
Odp: Re: Przesiadka na FF, co wybrać
Cytat:
Zamieszczone przez
K_f
......
W Twoim wypadku masz Canona 50 1.4 pod pełną klatkę to możesz iść w Canona. Wg mnie pod Sony masz duży wybór tanich obiektyw. Obiektywy Canon RF- trochę kosztują. Pod Nikona będzie podobnie ale lepiej sprawdzić.
Byłem rok w sony, wróciłem do canona, ale nawet na ułamek promila posiadanie C50/f1.4 nie przyczyniło się do tej decyzji. Dla mnie to napuszona stara panna i mieszka w najdalszym kącie szuflady.
Wiem jak bardzo jest kapryśna 50ka ... Inwestując w L powiedzmy 135 a nawet kupując tą 85, na moim body zamknę sobie możliwość robienia zdjęć wewnątrz mieszkania.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
Pezet85
Wiem jak bardzo jest kapryśna 50ka ... Inwestując w L powiedzmy 135 a nawet kupując tą 85, na moim body zamknę sobie możliwość robienia zdjęć wewnątrz mieszkania.
To jest właśnie "wąskie gardło" cropa. Nie można się w pełni cieszyć fajnymi stalkami.
imho w Twoim przypadku zmiana 50 1.4 na arta nie wiele da. Ostrzej będzie, ale z ostrością Twoje zdjęcia nie mają problemu.
Zacznij od body. Kasa na kolejne szkło moment się znajdzie.
@robertskc7 dzięki za podpowiedzi... Kolega ma nowego RP, ma mi go dać na jeden dzień do wypróbowania, biorę rowniez pod uwagę 6d M2 i jakby się znalazł w kwocie do 5 tys. Z6 to Nikona [emoji846].
Jest prawie nowy RP z września 2020 za 3900 z adapterem, z papierami, z gwarancją. Patrząc na obecną cenę to chyba warto, co myślicie?
Re: Odp: Przesiadka na FF, co wybrać
Cytat:
Zamieszczone przez
Pezet85
Jest prawie nowy RP z września 2020 za 3900 z adapterem, z papierami, z gwarancją. Patrząc na obecną cenę to chyba warto, co myślicie?
Tia...
Kupiony 30.09.2020 za 5.538 zł i przez trzy miesiące właściciel zrobił nim tylko 30 zdjęć i sprzedaje go teraz za 3.900 zł.
"źle doradzili w salonie miał to być prezent dla żony aparat do vlogow Ale do nagrywania z ręki z obiektywem był za ciezki a jak kupiłem w salonie to nie mogłem oddać" Dobre ;)
Odp: Re: Odp: Przesiadka na FF, co wybrać
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Tia...
Kupiony 30.09.2020 za 5.538 zł i przez trzy miesiące właściciel zrobił nim tylko 30 zdjęć i sprzedaje go teraz za 3.900 zł. Dobre ;)
Najtańsza opcja za samo body to 4100 zł. Na olx 2 nowe RP z adapterem od 4700 do 4900. Widzę że przeglądałeś ogłoszenie...czemu nie wierzyć sprzedawcy?
Pisałem z nim na priv i twierdzi że rzeczywiście nie był używany.
Czy są jakieś przesłanki że to może być mina?
Cytat:
Zamieszczone przez
Pezet85
Najtańsza opcja za samo body to 4100 zł. Widzę że przeglądałeś ogłoszenie...czemu nie wierzyć sprzedawcy?
Pisałem z nim na priv i twierdzi że rzeczywiście nie był używany.
Czy są jakieś przesłanki że to może być mina?
Nie widziałem ogłoszenia, ale zawsze możesz jechać osobiście odebrać sprzęt. Najwyżej stracisz czas i parę zł na paliwo.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Nie widziałem ogłoszenia, ale zawsze możesz jechać osobiście odebrać sprzęt. Najwyżej stracisz czas i parę zł na paliwo.
Niestety drugi koniec Polski...
https://m.facebook.com/groups/gielda...1781498567434/