Odp: 70d padło całkowicie, co wybrać?
Przesiadłem się z 6DMKII na R i to czego się obawiałem nie stanowi jednak problemu. Co do kwoty to myślę, że skoro masz taką kwotę i jest ona elastyczna to mogę Ci polecić sklep w którym kupuję sprzęt i nie mam żadnych problemów. Nowego R można tam kupić za kwotę którą dysponujesz plus 300-400zł. Adapter do obiektywów EF możesz znaleźć firmy trzeciej. Nie koniecznie Canon. Ja kupiłem za 99 euro z pierścieniem. Osobiście nie kupowałbym RP.
Dylemat R czy RP? Bo jednak jeszcze wyżej to juz za lichą skarbonkę mam:).
Cytat:
Zamieszczone przez
Montano
Dylemat R czy RP? Bo jednak jeszcze wyżej to juz za lichą skarbonkę mam:).
Trzeba tylko chcieć. Spokojnie znajdziesz uzywanego R w cenach 5-6k zł. Ale nikt za Ciebie tego nie zrobi. Kup i nie smuć:P
https://www.olx.pl/oferty/q-canon-eo...e%3Ato%5D=7000
Byłem, macałem i R i RP i nawet R6. Trudny wybór. Takie pytanie idąc w plener na foto ptaków itd ile do takiego bezlustta trzeba akumulatorów by spokojnie fotografować cały dzień?
Cytat:
Zamieszczone przez
Montano
Byłem, macałem i R i RP i nawet R6. Trudny wybór. Takie pytanie idąc w plener na foto ptaków itd ile do takiego bezlustta trzeba akumulatorów by spokojnie fotografować cały dzień?
Dla mnie 2 dodatkowe akumulatory to norma do każdego całodniowego wyjścia ze sprzętem.
Weźmiesz dodatkowo powerbank i ładowarkę USB to będziesz miał spokój.
Wiesz pytam o aku do tych bezlusterkowych bo z 70d zawsze miałem 4 aku, 2 w gripie a 2 tak w razie czego. Podejżewam ze te nowe konstrukcje zżerają dużo więcej energi. Mam powerbank.
A powiedz jak Ci się pracuje na R-ce? Żona mówi dołuż i kup to co chcesz bo mieliśmy 10 rocznicę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Montano
Wiesz pytam o aku do tych bezlusterkowych bo z 70d zawsze miałem 4 aku, 2 w gripie a 2 tak w razie czego. Podejżewam ze te nowe konstrukcje zżerają dużo więcej energi.
Zależy od producenta, od tego czy używa się EVF, czy LCD. Zasadniczo EVF ciągnie dużo więcej prądu niż lcd . w A7 III przy około 1000 zdjęć (zdjęcia non stop na sesji) miałem ponad połowę baterii.
Cytat:
Zamieszczone przez
Montano
A powiedz jak Ci się pracuje na R-ce? Żona mówi dołuż i kup to co chcesz bo mieliśmy 10 rocznicę.
R-ka to to idealne body dla takich zastosowań jak ja używam: krajobrazy, miasto, ulica, rodzina. Bardzo dobra współpraca ze szkłami EF przez adapter.
Bardzo ładny obrazek z dużymi możliwościami wykorzystania wycinka. Eye AF działa bardzo fajnie i pewnie. Bardzo dobry wizjer i ekran.
Do sportu i dużej dynamiki wydarzeń lepsze będzie R6.
Zaczekaj na Black Friday i kupuj R. Będzie tanio :D
Będzie R6 lub R5 na raty. Ale puki co leze w domu z gorączka i pozytywnym testem na covid. Już ponad tydzień temp trzyma, czuje się jak wrak.
Cytat:
Zamieszczone przez
Montano
Będzie R6 lub R5 na raty. Ale puki co leze w domu z gorączka i pozytywnym testem na covid. Już ponad tydzień temp trzyma, czuje się jak wrak.
Życzymy powrotu do zdrowia. I oby bez powikłań. Sorki za OT.