Odp: Canon RF 85mm F2 Macro IS
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Może na zachętę dodadzą IS? Albo lepszą budowę mechaniczną.
To będzie IS Macro STM. Tak było w zapowiedziach.
Chyba we wszystkich plotkach/zapowiedziach, które widziałem, 50mm było bez Macro, tylko z IS. Trochę dziwne, biorąc pod uwagę że 35mm, 85mm i (znane z plotek) 24mm wszystkie mają Macro.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tmwstw
Chyba we wszystkich plotkach/zapowiedziach, które widziałem, 50mm było bez Macro, tylko z IS. Trochę dziwne, biorąc pod uwagę że 35mm, 85mm i (znane z plotek) 24mm wszystkie mają Macro.
Taki rumor:
https://www.canonrumors.co/rumored-r...rf-85mm-f-1-8/
Żaden pewniak.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Trochę dziwne. Ogólnie taki obiektyw byłby za blisko RF85/2 macro. Chyba, ze jakiś tani i mały bez ISa, macro i brzydkim bokehem.
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Trochę dziwne. Ogólnie taki obiektyw byłby za blisko RF85/2 macro. Chyba, ze jakiś tani i mały bez ISa, macro i brzydkim bokehem.
Podlinkowałem ten rumor w powiązaniu z pytaniem o RF 50/1.8 IS. Wzmiankowane wśród wielu wymienionych szkieł 85/1.8 to pewnie nowe RF 85/2 IS Macro.
Obiektyw jeszcze dobrze nie trafił do sprzedaży, a już ma cashback 320 PLN w przypadku zakupu razem z korpusem.
To była premiera widmo albo może canon zrezygnował z wprowadzenia tego obiektywu na półki ;)
Może być jeszcze tak jak w przypadku premiery ef35/f2IS. Na początku dali cenę 3500zł, ale w tym samym czasie wyszła Sigma 35/1.4 w tych samych pieniądzach i Canon spuścił cenę o 1000zł, bo nikt nie kupował. Teraz jest samyang 85/1.4. Jeśli wyjdzie jeszcze Sigma 85 w bagnecie RF to może być podobnie.
Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
A czy coś już wiadomo o tej Sigmie 85 RF? Kiedy to może nastąpić?
Cytat:
Zamieszczone przez
Mohinder
A czy coś już wiadomo o tej Sigmie 85 RF? Kiedy to może nastąpić?
Na razie nie ma żadnej konkretnej informacji o sigmach lub tamronach RF. W końcu to jednak ruszy.
Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka