miało byc.....Rafał GAWEŁDA :)
Wersja do druku
miało byc.....Rafał GAWEŁDA :)
witaj,
bardzo porządne zdjęcia. Mnie najpbardziej podoba się dwójka z czaplą. Pierwsze dobre, ale po pierwsze zepsute tym cieniem, po drugie za bardzo ciągnie w dół IMHO. Perkoz - świetny moment, ale ta ostrość :(
Myszołów nieco nieostry no i znów jakieś cienie... portret najlepszy, tylko mi powiedz, jak to zrobiłeś - bo ptaszyna wygląda na dziko żyjącą, a 300+TC1.4 to raczej ekstremalnie trudno coś takiego złapać.
P.S> skąd jesteś?
czescCytat:
Zamieszczone przez Kubaman
mieszkam w usa i wszystkie moje ptaki oprocz kilku sa dzikieCzasami te jastrzebie jak sa glodna wcale nie boja sie ludzi najblizszy dystans do niego to mialem okolo 1 m ale to dlatego bo upatrzyl sobie myszke,czasami jest kilka metrow ,tak ze z tym nie bylo problemow
co do orla bald eagle to on byl krapowany 50%.Z nimi jest juz wiekszy problem bo ciezko podejsc do niego a i tez zadkoscia jest w moich stronach
witajCytat:
Zamieszczone przez Ptaku
Co do patryczkow to wybacz nie bede mu obcinal i przeszkadzal w jedzeniu,sam znasz ten bol one siadaja gdzie chca Ja uwazam ze mialem szczescie i jestem dumny z tego zdjecia ,Co do Herona to to akurat jest pelny kadr :p
To nie Perkoz tylko Kormoran :)
Pozdr
Rafał Gawełda
święta prawda :!: :oops: - pisałem z rozpędu, w pracy
Witam ponownieCytat:
Zamieszczone przez fotosc
Gwoli scisłosci to co pokazałes na zdjeciech to nie Jastrzab tylko Myszołów rdzawosterny (buteo jamajcensis z podgatunku borealis ). I choc sa okolicznosci łagadzace :mrgreen: , bo po angielsku jego nazwa to Red-tailed hawk, a hawk to istotnie Jastrząb, ale przedrostek tej nazwy rozwiewa wszelkie watpliwosci :lol:
Pozdr
Rafał Gawełda
witajCytat:
Zamieszczone przez Ptaku
moglbym pisac toa nazwe jego po angielsku ale uwazam ze jestesmy na polskiej stronie a przetlumaczajac to to wychodzi ze jastrzab
ale nie bede sie z toba spieral poniewaz malo znam ptakow polskich
I ponownie mam cos do powiedzenia :)Cytat:
Zamieszczone przez fotosc
Tu nie chodzi o polskie czy angielskie nazwy lecz o prawidłowe ozbaczenie gatunku. To co jest na zdjeciu u Ciebie sie, nazywa Red-tailed hawk, czyli po polsku to Myszołów rdzawosterny. Goshawk (accipiter gentilis) po polsku Jastrząb, to zupełnie inny gatunek, wygladajacy inczej. Tylko o tyle mi chodzi w tym "sporze" :)
Pozdr
Rafał Gawełda