Odp: Zakup body w budżecie 4000-5000
Cytat:
Zamieszczone przez
tmielcarz
Brzmi jak ustawiony przetarg pod jednego producenta :). Pasuje tylko A7III :).
Są jakieś adaptery pod obiektywy canona?
Cytat:
Zamieszczone przez
K@milos
Są jakieś adaptery pod obiektywy canona?
Nawet kilka: metabones, commlite i chyba najpopularniejsza sigma mc-11.
Re: Odp: Zakup body w budżecie 4000-5000
Cytat:
Zamieszczone przez
tmielcarz
Zaś prawda! Sigma MC-11 jest jakby bardziej popularna, bo z Artami zapewnia pełną zgodność w komunikacji między szkłem a puszką. Obecnie wiele osób "foci" głównie na Artach Sigmy.
Odp: Re: Odp: Zakup body w budżecie 4000-5000
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Sigma MC-11 jest jakby bardziej popularna, bo z Artami zapewnia pełną zgodność w komunikacji między szkłem a puszką
Przy czym nie tylko z serią Art, ale również Sport i Contemporary, czyli wszystkimi współczesnymi Sigmami.
Cytat:
Zamieszczone przez
tmielcarz
O widzisz. Dzięki. To sprawa do przemyślenia bo A7III idzie już koło 6000 kupić.
Do tego adapter sigmy koło 1000.
To i tak mniej niż R.
Rozumiem, że z moimi podanymi wcześniej obiektywami nie będzie problemu z kompatybilnością ?
Dziwne, że Wszyscy radzą, a nikt nie zapytał autora co fotografuje... sam autor zresztą też nie napisał.
Ja w ciemno radzę R lub jeśli chcesz zostać przy lustrze, to 6d.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Dziwne, że Wszyscy radzą, a nikt nie zapytał autora co fotografuje... sam autor zresztą też nie napisał.
Ja w ciemno radzę R lub jeśli chcesz zostać przy lustrze, to 6d.
Jest w pierwszym poście:
"Fotografia to natura, koncert, sport(hokej) rodzinne uroczystości czy czasem wesele znajomcyh."
Cytat:
Zamieszczone przez
K@milos
Rozumiem, że z moimi podanymi wcześniej obiektywami nie będzie problemu z kompatybilnością ?
Będą działać, ale czy w 100% wykorzystają możliwości puszki (eye-af, szybkość serii) to nie wiem - musisz poszukać opinii w necie. Na pewno R zapewni większą kompatybilność, bo to w końcu ten sam producent, więc musisz sam zdecydować czy dla dodatkowych zalet A73 warto zmienić producenta body.
Cytat:
Zamieszczone przez
tmielcarz
Będą działać, ale czy w 100% wykorzystają możliwości puszki (eye-af, szybkość serii) to nie wiem - musisz poszukać opinii w necie. Na pewno R zapewni większą kompatybilność, bo to w końcu ten sam producent, więc musisz sam zdecydować czy dla dodatkowych zalet A73 warto zmienić producenta body.
Ok. Dzięki. Zapewne i cena będzie miała tu znaczenie.
Cytat:
Zamieszczone przez
K@milos
Jest w pierwszym poście:
"Fotografia to natura, koncert, sport(hokej) rodzinne uroczystości czy czasem wesele znajomcyh."
Wybacz, jakaś pomroczność mnie dziś od rana dopadła.
Niemniej rada pozostaje bez zmian ;)