Odp: Re: Odp: Co po 30d ?
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Szybkie pytanie - wolałbyś kupić matrycę 18 mpix opakowaną w 7D z 2009 roku, czy w nowiuśkiego 1300D ?
To zależy do czego ten aparat by miał służyć i jak bardzo by mi były potrzebne cechy jednego lub drugiego. Problem jednak w tym, że 7d mam i mimo, że rzadziej już go używam (R trochę go wyparła) to jakoś nie myślę o sprzedaży/oddaniu - obrazek odpowiednio potraktowany nie ustępuje jakoś dramatycznie nowym konstrukcjom - bardzo lubię ten aparat. I jak napisałeś: "nie do zajechania" - moim zdaniem bardzo udana konstrukcja. Obecnie chyba nie ma na rynku wtórnym aparatu o lepszym stosunku jakość/cena.
Pozdrawiam!
wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
... A mityczna plastyka pełnej klatki to kolejny wymysł forum ;) Od zawsze wszystko zależy od światła i użytej optyki.
Być może to wymysł, ja jednak od kiedy mam ze sobą zabrać aparat na portrety, ludziowy czy widokowy plener jakoś automatycznie biorę FF. I to praktycznie od pierwszego wywołania rawow z 5d1 (a to był chyba 2010). Do wszelkiego sportu, zwierza czy innych żaglówek wolę jednak 7d, choć w niektórych momentach zastępuje go teraz R..
Pozdrawiam!
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
No i fajnie. Aparat nie do zjechania z doskonałym AF. A mityczna plastyka pełnej klatki to kolejny wymysł forum ;)
że niby tego forum?:shock:
Re: Odp: Re: Odp: Co po 30d ?
Cytat:
Zamieszczone przez
p0m
że niby tego forum?:shock:
A niby którego ?
Aby daleko nie szukać stronę wcześniej padło pytanie do autora wątku: "Z ciekawości zapytam dlaczego nie chcesz FF ?" :roll:
Nie drążmy proszę tego tematu dalej. Przewijał się już wielokrotnie na forum i nie ma sensu znowu do niego wracać w tym konkretnie wątku. :shock:
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
swallow77
Być może to wymysł, ja jednak od kiedy mam ze sobą zabrać aparat na portrety, ludziowy czy widokowy plener jakoś automatycznie biorę FF. I to praktycznie od pierwszego wywołania rawow z 5d1 (a to był chyba 2010). Do wszelkiego sportu, zwierza czy innych żaglówek wolę jednak 7d, choć w niektórych momentach zastępuje go teraz R..
Pozdrawiam!
Swego czasu miałem podobnie będąc w posiadaniu 5D classic i 7D :)
Pozdrawiam !