Faktycznie, są jeszcze w sprzedaży nowe egzemplarze. Myślałem, że po wprowadzeniu drugiej wersji tego obiektywu produkcja pierwszej wersji została zakończona.
Wersja do druku
Faktycznie, są jeszcze w sprzedaży nowe egzemplarze. Myślałem, że po wprowadzeniu drugiej wersji tego obiektywu produkcja pierwszej wersji została zakończona.
Że niby używki w dobrym stanie nie można kupić? No chyba jednak nie tak ...
Oczywiście można, trzeba przekalkulować ryzyko. Zawsze jest ono większe niż zakup nowego obiektywu na gwarancji. A alternatyw wspomnianych w tym wątku jest kilka: c35/2, t35/1.8 i s35/1.4. Wymienione nowe obiektywy pewnie cenowo są zbliżone do używanego c35L Mk I. To czy ktoś chce ponieś ryzyko czy zamiast tego woli zapłacić więcej musi zdecydować sam.
Bolą oczy...
Opłaca się wymienić Canon 28/1.8 na Sigma 24/1.4? Widzę, że ktoś teraz sprzedaje: https://www.canon-board.info/threads...rt-Krak%C3%B3w
24mm to nie 28.sporo szerzej na ff.
z drugiej strony 28 1.8 to małe, lekkie i poręczne szkło. ta sigma wygląda na ciężkiego olbrzyma. to robi różnicę podczas wypadów, wakacji itp.
zastanawiam się jak plastyka, akurat 85/1.8 bije na głowę każdą stałkę, którą mam ;)
chyba nie widziałem obiektywu, który dawałby ładniejszy obraz niż 85/1.8
jest jakieś szerokie szkło o podobnie ślicznym obrazku?
135L? 85 1.2?:mrgreen:
100 2?