Odp: Canon RF 28-70mm f/2L USM
Fotograficzne grupy FB to często kopalnia dobrego humoru :) wczoraj trafiłem na rozmowę gdzie jedna pani tłumaczyła drugiej, że wychodzą jej za ciemne zdjęcia, bo ma kita...a to ciemny obiektyw ;)
Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Fotograficzne grupy FB to często kopalnia dobrego humoru :) wczoraj trafiłem na rozmowę gdzie jedna pani tłumaczyła drugiej, że wychodzą jej za ciemne zdjęcia, bo ma kita...a to ciemny obiektyw ;)
Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
to standard który pojawia się również na forum
odpowiadajac pytajacej pani:
mozna przywiazac na lince Taki kolorowy balonik wypelniony helem , w ksztalcie serduszka z napisem Foto.
bedzie unosil obiektyw do gory , da sie tak zbalansowac ,ze calosc nie bedzie nic wazyc . Dodatkowo Kazdy kto bedzie chcial , bedzie mogl w tlumie latwo po baloniku odnalezc fotografa i zamowic ad hoc zdjecie.
inna mozliwosc to zwykly temblak gipsowy jaki stosuje sie przy unieruchomieniu zlamanej reki - z wysunieta reka do przodu i unieruchomionym nadgarstkiem.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
To jest teraz coraz większe "wąskie gardło" aktualnie dostępnej technologii
Powstają coraz mniejsze/lżejsze aparaty i coraz większe Mpix matryc.
Ale sens używania takich matryc jest tylko wtedy gdy obiektywy takie rozdzielczości przenoszą.
A takie obiektywy, jak na razie, są duże i ciężkie.
Dobre uzasadnienie zakupu może być dla hobbisty po prostu chcę mieć.
Na tym także to polega
jp
dawni-j byl p - six z obiektywami ktore wazyly 2 - 3 razy tyle i byl to powod do dumy. raczej nikt nie narzekal na ciezar , bardziej byl dumny z posiadanego sprzetu tej wielkosci co sugerowalo roniez przewage jakosciowa . Do tego jeszcze pryzmat TTl - to bylo marzenie wielu fotografow.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bechamot
dawni-j byl p - six z obiektywami ktore wazyly 2 - 3 razy tyle i byl to powod do dumy. raczej nikt nie narzekal na ciezar
Osoby robiące tym zawodowo narzekały. A potem narzekały jeszcze bardziej, na zdrowotne konsekwencje pracy takim sprzętem (kręgosłup itp).
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
Osoby robiące tym zawodowo narzekały. A potem narzekały jeszcze bardziej, na zdrowotne konsekwencje pracy takim sprzętem (kręgosłup itp).
Jak ktoś ma dzieścia lat , pakuje na siłce to i większe ciężary przyjmie na klatę. Jednak mając wiele-dziesiąt lat coraz mniej chce się dźwigać przez kilka/kilkanaście godzin. Jeśli ktoś może i chce oraz "musi" fotografować takimi szkłami to nie ma zmiłuj się. W tym konkretnym przypadku zakup tak jasnego zooma uważam za chybiony.
Nawiasem pisząc mam małe obawy dotyczące wykorzystania w praktyce zestawu R5 + RF 24-70 f/2.0 po wizycie na profilu Pani, ale z całą pewnością jest to najlepszy wybór i najlepszy zestaw, jaki Pani mogła kupić w sklepie.
Bardzo dobry sygnał, bo świadczy o dobrej reklamie produktu i popularności rynkowej. Ale też niekoniecznie dobrze świadczy o osobach doradzających Pani one zakupy na grupach społecznościowych.
Załącznik 5072
Załącznik 5073
Dałbyś linka do profilu tej pani.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Dałbyś linka do profilu tej pani.
Nie mogę reklamować Pani strony. Pani jest profesjonalnym fotografem, o czym świadczy jej profil założony na grupie społecznościowej i robi profesjonalne zdjęcia doskonałym aparatem z doskonałym obiektywem. Nie mnie oceniać ich wartość artystyczną.
Załącznik 5075
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Nie mogę reklamować Pani strony. Pani jest profesjonalnym fotografem, o czym świadczy jej profil założony na grupie społecznościowej i robi profesjonalne zdjęcia doskonałym aparatem z doskonałym obiektywem. Nie mnie oceniać ich wartość artystyczną.
Załącznik 5075
Candar - trochę, nie... mocno się dziwię, że ktoś z twoim talentem i techniczną perfekcją zdjęć zajmuje się takimi pierdołami (niczym wielkie dziennikarstwo sznurówkami Kaczyńskiego). Kupiła sprzęt za swoje, robi zdjęcia jak potrafi, jak przy okazji komuś się to podoba a jeszcze ludzie zapłacą... zakończę alegorią : handel na świecie funkcjonuje dzięki dziesiątkom milionów kierowców ciężarówek, a nie kilkunastu kierowcom F1.
@totamten - bardziej zależy mi na przemyśleniu polecania wszystkim pytającym na forach fotograficznych aparatów i obiektywów za najwyższej półki. Z własnego doświadczenia wiem, że światło f/4 w zoomach i f/1.8 w stałkach większości fotografujących wystarcza do realizacji większości planów fotograficznych.