Candar obadaj linię EF i powiedz czego poza 50tką ostrą Ci brakuje?
Wersja do druku
Candar obadaj linię EF i powiedz czego poza 50tką ostrą Ci brakuje?
Nic nie muszę "obadywać" bo znam od podszewki linię FL/FD oraz EF (to, że nie mam w stopce zyliona słoików nie znaczy, że ich nie przerobiłem) a do RF mnie w ogóle nie ciągnie. Zapomniałeś tylko dodać jak zawsze, że "pycha i zarozumiałość to moje cnoty" (wyręczyłem, będzie cukierek ? :mrgreen:
Zamiast cukierka mam pytanie do znawcy :)
Mam 50 1.4 , ale w 70D niestety za duża ogniskowa i nie mogę focić dzieci w domu. Myślałem o 28-70 F4 IS, ale przeczytałem gdzieś tutaj, że słabsza nawet od 50 1.8 Jeśli to prawda, że zoomy słabe w porównaniu ze stałkami to może byś mi poradził w miarę jasne stało ogniskowe szkło do 35, którego cena sklepowa nie przekroczy 2700 ?
Pozdrawiam
Odpisze nieznawca: Sigma 30/1.4 Art, Sigma 18-35/1.8 Art (ale cena chyba trochę wyższa).
Nie nie będę miał do czego podłączyć i taki stan potrwa jeszcze baaardzo długo. :)
dzięki za odp w sprawie obiektywu, sorry za post w złym dziale.
--- Kolejny post ---
Na Sigmę się nie zdecyduję bo nie ma stabilizacji, a u mnie ręce trzęsą się jak u 100 letniego dziadka , że zdjęcia z 50 1,4 gorzej wychodzą niż z kitowym EFS 18-55 IS
Bardzo długo dlatego, że nie wiem jak aparaty R będą się sprawować z moją 400 5.6L i póki nie zobaczę jakiegoś rozsądnego testu który mnie nakłoni to nie przesiadam się.
Czy ktoś może ma jakieś info n/t przewidywanych obiektywów do serii R ? Tzn konkretnie interesuje mnie, czy będą tylko "L-ki", czy również te tańsze? Bo na razie...cena powala. I m.in.jest to główny powód, dla którego nie myślę o systemie R - po prostu kosztuje za dużo...
Rf 24-240