Odp: Canon 5d classic - jakie obiektywy
Canon EF 28-70 mm f/3.5-4.5 II kupione , będzie za parę dni u mnie. Oglądałem porównanie 50mm 1.4 ido 1.8 i te drugie ma szybszy autofokus i trochę słabszy bokeh co mi akurat pasuje ,więc polowanie trwa :) Dziękuję za podpowiedzi jeszcze Was pewnie trochę pomecze wkrótce hehe
Cytat:
Zamieszczone przez
Eryk1
Canon EF 28-70 mm f/3.5-4.5 II kupione , będzie za parę dni u mnie. Oglądałem porównanie 50mm 1.4 ido 1.8 i te drugie ma szybszy autofokus i trochę słabszy bokeh co mi akurat pasuje ,więc polowanie trwa :) Dziękuję za podpowiedzi jeszcze Was pewnie trochę pomecze wkrótce hehe
Szybszy nie znaczy lepszy :)
Zrobiłem już ładne zdjęcia z 50mm 1.4 i jest kozak :) pozyczony na moment tak że sam już nie wiem który.
sam się czaiłem na to body, ale odstrasza mnie rozdzielczość ekranu, aktualnie mając 40D nie jestem w stanie ocenić na przysłonach 1,8 - 2,5 gdzie jest faktycznie ostrość :( jaki następca jest warty uwagi, który ma lepszy ekran?
A co powiecie o tym zoomie? Trochę ciemny ,ale wiadomo to tylko w dzień taka spacerówka bardziej.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Bez przesady. Stara piątka pięknie obrazuje nawet z tanimi szkłami. Nawet stare 35/2 daje piękny obrazek jeżeli komuś nie przeszkadza to co się dzieje w narożnikach :)
Potwierdzam w 100 % narożniki są słabiutkie sam szukam i chętnie kupię C 35 mm 1,4 L
choć kusi mnie też wspomniany zoom C 24-70 f4 i mam małą zagwozdkę
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Niestety tubus się wysuwa ale to ponoć przyzwoite szkło.
Co Ty w tej wersji też ???
Jesli nawet się wysuwałby to chyba ten obiektyw ma blokadę jeśli dobrze pamiętam, aby się nie wysuwał
Który zoom Tamrona ze stabilizacja:
1.70-300 4-5.6
2.18-270 3.5-6.3
3.18-200 3.5-6.4
4.16-300 3.5-6.3
Tylko ten 70-300 4-5.6. Reszta jest pod APS-C
Już kupiłem 18-270 i teraz próbuje odkręcać na eBay ten zakup :(
Zastanawiam się nad seria L 70-200 f4 bez stabilizacji ,czy robi to aż tak wielka różnice? Za niższą cenę mogę mieć Tamrona 70-300 nowego ze tabilizacja z tym że można trafić mydlacy egzemplarz.