Odp: [BenRhod] Moja galeria. Proszę oceniajcie :)
Zacznijmy od tego, że ładna pogoda, to nie jest to samo, co pogoda dobra do zdjęć. Dalej, to ciągle dbałość o tło. Dziki zwierz na tle czegoś, co przypomina ogródki działkowe, to doskonały przepis na porażkę. Otwieranie obiektywu, to jeden sposób pozbycie się problemu, ale nie zawsze działa. Drugi, to sprawne biodra i kolana :) Trzeci, to odpuszczenie tematu. Serio. Połowa sukcesu, to wiedza, kiedy walczyć, a kiedy odpuścić :)
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
Taa złej baletnicy to i czapka na bakier...
Ale konkretnie
9 fajnie chwycone
10 hmm duża d..a i za dużo nieba, generalnie na "nie"
11 szkoda że pojawił się ten krokodyl w górze kadru
12 zdecydowanie najlepsze
Co do domykania to twoja osobista kwestia. W tym wypadku ja bym nawet otworzył co by ten paskudny płot się rozmył.
Poza tym przydałby się większy kontrast bo zdjęcia raczej blade no i polar co by przygasił ci niebo, np na 10tce.
Dzięki. 10 i 12 było robione z polarem więc na przyszłość spróbuję przymknąć bardziej.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Połowa sukcesu, to wiedza, kiedy walczyć, a kiedy odpuścić :)
Zapamiętam :)
Cytat:
Zamieszczone przez
BenRhod
Dzięki. 10 i 12 było robione z polarem więc na przyszłość spróbuję przymknąć bardziej.
To trochę cieniutko wyszło jeśli to z polarem. Poza tym domknięcie obiektywu czy też otworzenie nie wpłynie na pracę polara z tego co się orientuję. Zmieni ci ekspozycję i głebie ostrości i n a tym koniec. Ale kombinuj bo polara używać "to trzeba umić". Wiem bo sam to przerabiałem
Poproszę o ocenę.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
BenRhod
Poproszę o ocenę
A jak sam oceniasz to zdjęcie?
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
A jak sam oceniasz to zdjęcie?
Wiem gdzie popełniłem błędy ale nie wiem czy wszystko wyłapałem. Chcę usłyszeć konstruktywną krytykę.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
BenRhod
Poproszę o ocenę.
Okropna kolorystyka, nieostre. Przedstawiłeś modelkę bardzo niekorzystnie.
Zdjęcia zwierząt w niewoli ze słabą perspektywą i w złym świetle... już pierwsza cecha dka mnie subiektywnie przekreśla te foty jako warte prezentacji ;-)
Fota dziewczyny hmmm jakby to powiedzieć.... wszystkie zaorezentowane foty łączy wg mnie jedna cecha - chęć zrobienia zdjęć :-) Usiądź, pomyśl co chcesz zrobić, odsapnij, jeszcze raz pomyśl co chesz a potem zastanów się jak to zrobić na pierwszym miejscu stawiając światło.
Każdy z nas na pewno popełnia foty w nieodpowiednim świetle ale usprawiedliwia to unikalność tematu czy niemożliwość hego powtórzenia. Zwierzaki w zoo czy dziewczyna w parku to nie są te tematy.
Sorki za tyle uwag no ale chciałeś ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
miszak
Fota dziewczyny hmmm jakby to powiedzieć.... wszystkie zaorezentowane foty łączy wg mnie jedna cecha - chęć zrobienia zdjęć :-) Usiądź, pomyśl co chcesz zrobić, odsapnij, jeszcze raz pomyśl co chesz a potem zastanów się jak to zrobić na pierwszym miejscu stawiając światło.
W sumie dobrze powiedziane. Schowaj te fotki do szuflady. I odkop je za 2-3 miesiące i wtedy zobacz czy tobie samemu się podobają. I już pytać raczej nie będziesz