Odp: Lustrzanka do zdjęć stok narciarski
Cytat:
Zamieszczone przez
svkk
Ok dzięki.
Co do szkieł - dużą różnia jest w canonie 70-200 wersja 1, a 2? 2
Czy dopłata do stabilizacji w 2 w tym przypadku jest mi potrzebna?
czyli szkła tez jeszcze nie masz????
z tego co wiem, to 70-200F/2.8 bez stabilizacji była tylko jedna wersja :-)
były 2 wersje ze stabilizacja, i faktycznie wer 2 jest znacznie lepsza,
a Tobie ona po co? bo nie rozumiem? (zakładam że sprzet bedzie postawiony na statywie/ziemi czy w innym miejscu połozony na sztywno/stałe wiec stbilizacja...?
Cytat:
Zamieszczone przez
svkk
Czy dopłata do stabilizacji w 2 w tym przypadku jest mi potrzebna?
Niepotrzebna. Zakładam, że będziesz używał statywu, więc stabilizację i tak wypada wyłączyć.
Cytat:
Zamieszczone przez
svkk
Wracając jeszcze do body - jeśli chodzi o źródło zasilania to będzie to stałe napięcie. W przypadku Nikonów podpięcie stałego napięcia, czy dodanie gripa powoduje zwiększenie szybkostrzelności. Jak jest w Canonie?
A potrzebujesz jeszcze więcej niż 10/s ? Przecież nie fotografujesz szybkiej akcji.
Cytat:
Zamieszczone przez
tmielcarz
Niepotrzebna. Zakładam, że będziesz używał statywu, więc stabilizację i tak wypada wyłączyć.
A potrzebujesz jeszcze więcej niż 10/s ? Przecież nie fotografujesz szybkiej akcji.
Nie potrzebuję więcej niż 10/s.
Tak będzie silnie przytwierdzony do statywu/metalowej konstrukcji na fundamencie.
Może tańsza Sigma ze stabilizacją albo Tamron g2?
Cytat:
Zamieszczone przez
svkk
Tak będzie silnie przytwierdzony do statywu/metalowej konstrukcji na fundamencie.
Może tańsza Sigma ze stabilizacją albo Tamron g2?
Ale żeś się tej stabilizacji uczepił :). Po co, skoro w poprzednim zdaniu piszesz, że będzie przytwierdzony do stabilnej konstrukcji ?
Cytat:
Zamieszczone przez
tmielcarz
Ale żeś się tej stabilizacji uczepił :). Po co, skoro w poprzednim zdaniu piszesz, że będzie przytwierdzony do stabilnej konstrukcji ?
To są jednak góry, może wiać etc.
To jakie szkło bez stabilizacji polecacie? Tamron, Sigma, Canon?
Cytat:
Zamieszczone przez
svkk
To są jednak góry, może wiać etc.
To jakie szkło bez stabilizacji polecacie? Tamron, Sigma, Canon?
masz kase na ten biznes? jesli tak to nie kombinuj i wez canona jesli nie... to znadz se inny biznes np oscypki sprzedawaj inwestycja w sprzet mniejsza
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
masz kase na ten biznes? jesli tak to nie kombinuj i wez canona jesli nie... to znadz se inny biznes np oscypki sprzedawaj inwestycja w sprzet mniejsza
:) budżet jest nieograniczony. Ale gdybyś kiedykolwiek prowadził jakieś interesy wiedziałbyś, że przedstawienie kosztorysu opiera się na różnej rozpiętości cenowej. Nie proszę o poradę dla takich drunych i płytkich wpisów, a zależy mi na ocenie rożnego sprzętu przez praktyków.
Cytat:
Zamieszczone przez
svkk
:) budżet jest nieograniczony. Ale gdybyś kiedykolwiek prowadził jakieś interesy wiedziałbyś, że przedstawienie kosztorysu opiera się na różnej rozpiętości cenowej. Nie proszę o poradę dla takich drunych i płytkich wpisów, a zależy mi na ocenie rożnego sprzętu przez praktyków.
swoja firme prowadze z powodzeniem juz 27 lat, tak ze za dobre rady uprzejmie dziekuje, jeszcze coś???
i radze uwazac na słowa, zebys sie nie zagalopował
ale bede "ten dobry" skoro kasa nie gra roli to machnij se 1dx2 i 70-200 IS2 i bedziesz zadowolony
EOT
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
swoja firme prowadze z powodzeniem juz 27 lat, tak ze za dobre rady uprzejmie dziekuje, jeszcze coś???
Gratuluję ;)
Nie potrzebuję tutaj żadnych spięć i utarczek, więc proszę nie zaczynaj bezsensownej rozmowy.
Cytat:
Zamieszczone przez
svkk
Takiej odpowiedzi szukalem :) czyli wol roboczy to 7d2. Teraz do uzytkownikow, jaka jest zywotnosc migawki. Wiem ze to loteria, ale usredniajac.
Nie wiem czy to wół roboczy. Nominalnie ma 200tys czyli formalnie o 100tys więcej niż nowe 80d czy 6d2 ale one mają tłumienie wibracji lustra więc są też żywotne. Wół roboczy to 1dx2 z 500 tys ;)
Ja osobiście do tego celu bralbym puszki z dobrym DP i rozpoznawaniem twarzy. Wymiana migawki to nie są jakieś koszty...
Posproccess zdjęcia z automatu + ML z oceną ostrości i "jakości" zdjecia.