Odp: Tamron 70-210mm f/4 Di VC USD
Cena, kolor i "prawie makro" zdecydowanie na plus.
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
Poprzedniemu coś brakowało?
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
brakowało czy nie, idąc tropem producentów aut, Canon stwierdził, ze co jakis czas "lifting" musi byc...
albo zwyczajnie szkła ze znakiem NEW na liscie dostepnych w danym sklepie sprzedaja sie lapiej
70-200 f4 IS USM nic nie brakowało optycznie, natomiast mechanicznie jest to jedna z gorszych "elek". Chodzi o ślizgający się autofocus.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
IS o skuteczności 3EV - kiedy teraz standard to 4EV.
No i wspomniany problem mechaniczny ze ślizgającym się AF, ale to chyba tylko w MF, a kto w takim szkle na MF ostrzy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Matt_K-K
70-200 f4 IS USM nic nie brakowało optycznie, natomiast mechanicznie jest to jedna z gorszych "elek". Chodzi o ślizgający się autofocus.
Nie miałem tego szkła ale pierwszy raz słyszę, że to "mechanicznie jedna z gorszych elek". To szkło ma wszędzie świetne recenzje.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Nie miałem tego szkła ale pierwszy raz słyszę, że to "mechanicznie jedna z gorszych elek". To szkło ma wszędzie świetne recenzje.
Wpisz w google:
Canon 70-200 f/4 L IS Slipping Focus
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
Wpisz w google:
Canon 70-200 f/4 L IS Slipping Focus
Kurde, a ja właśnie rozglądam się za używką tego modelu...
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
no... ceny na wlasciwym pulapie.
wlasciwym wg Canona oczywiscie.
a tak serio... jestem potencjalnie zainteresowany 70-200/4 L II. w mkI nie odpowiada mi glosna stabilizacja i "stare" kolory (to szklo jest bardziej "zielone" niz nowsze L-ki jak 70-300 czy 24-70). chociaz nie oszukujmy sie, to musialoby byc wypasione szklo optycznie (i moze mniejsze + lzejsze od mkI) zebym zamienil na nie 70-300 L