Odp: Nowa zabawa - dyskusja
Jak wkleisz to będzie znany autor. Prowadząca zamieni nicki na cyferki i nie będziecie wiedzieli na kogo głosujecie. Ma być anonimowo, zero kumoterstwa, TWA, sugerowanie się dorobkiem usera na forum itp.
Lepiej niech ta zabawa (jej regulamin) będzie blisko tej zabawy na 3 fora. Wtedy się pojawią zdjęcia, które tu nie były dodawane bo wpłynęły z innych forów.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
... Prowadząca zamieni nicki na cyferki i nie będziecie wiedzieli na kogo głosujecie. Ma być anonimowo, zero kumoterstwa, TWA, sugerowanie się dorobkiem usera na forum itp.
...
Przyznaję bez bicia, że mam sklerozę i nie pamiętam dokładnie regulaminu, ale chyba brakuje tam wpisu, że praca nie powinna być wcześniej publikowana na forum.
Kiedyś już była podobna zabawa, nie pamiętam jak się nazywała, ale polegała na tym, że ktoś wymyślał "głupi" temat i wrzucało się zdjęcia przez mejla. Pamiętam, że uczestniczyłem w rozgrywce o nazwie "Nic" - na zdjęciu miało być nic.
Mnie do większych wypowiedzi zniechęca częsty brak jakiejkolwiek chęci pytających do samodzielnej nauki. Sześćset sześćdziesiąte szóste pytanie o problem, który można opanować, gdy przeczyta się co to jest przysłona i foch po niewinnym RTFM.
I inny przykład.
Kiedyś jakaś Koleżanka zapytała, jak wyglądają wasze/nasze zdjęcia przed i po obróbce. I nawet fajna zabawa była, z której można było się czegoś nauczyć, aż zjawiło się dwóch wszechwiedzących, którzy zaczęli sobie udowadniać wyższość slajdu nad zdjęciem cyfrowym i odwrotnie - jeden z nich to był słynny Betelgeze, czy jakoś tak. Szkoda, że wszyscy moderatory mieli ich kłótnię w d u p i e (pewnie cieszyli się, że forum jest aktywne, haha), bo tamci dwaj debile zabili fajnie zapowiadający się wątek. Tak trochę marudzę, bo mi się podobał.
A w GTJ/CTJ też w zasadzie uczestniczy trzech na krzyż stałych zgadywaczy i zwycięzcy też często są z łapanki.
Cywilizacja chyli się... szkoda.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Przyznaję bez bicia, że mam sklerozę i nie pamiętam dokładnie regulaminu, ale chyba brakuje tam wpisu, że praca nie powinna być wcześniej publikowana na forum.
pomyśli się nad takim zapisem w regulaminie :)
--- Kolejny post ---
co do mojego awatarka to hm... mogę zmienić na inny :D
Jak tam Wasze pasje? Szykują się na offczą skrzyneczkę? :)
--- Kolejny post ---
@fret jaką???
Cytat:
Zamieszczone przez
Czarna_Offca
...
fret jaką???
Wczoraj odkryłaś i już nie pamiętasz??? Kobiety nigdy nie przestaną mnie zadziwiać... :D
To i ja sie odezwę. Fajnie byłoby uratować to forum ale sadze ze jest to tylko zastrzyk wzmacniający i moze pomoc na chwilkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
To i ja sie odezwę. Fajnie byłoby uratować to forum ale sadze ze jest to tylko zastrzyk wzmacniający i moze pomoc na chwilkę.
to czas pokaże :) Mam nadzieję, że zastrzyk będzie na jak najdłużej :) I że sporo prac pojawi się na skrzynce :)
Podziwiam Twoj zapal. Tak jak tu kiedys rozmawialem z kolega, fb zabil bardzo duzo for internetowych. Coraz wiecej dzieciakow zadaje durne pytania bo szkoda 5 minut by poszukać. Tak czy inaczej nic dobrego sie nie dzieje. Choroba czasow
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
...
Kiedyś jakaś Koleżanka zapytała, jak wyglądają wasze/nasze zdjęcia przed i po obróbce ...
Fajny pomysł, niby podobny do popRAWki (nazwa z Olka), ale w popRAWce brakuje mi dyskusji. Gdyby tak na biężąco obrabiać i wrzucać do wątku, to fajne obrazki mogłyby powstać :)