Miałem odwrotne odczucia - wolniej mi chodził RT i DPP niż DT.
Ma ktoś możliwość porównania darktable w włączonym i wyłączonym trybem OpenCL dla lepszych kart graficznych (prawdopodobnie OpenCL działa tylko pod linuxem)?
Wersja do druku
Na co dzień korzystam z lightrooma i zamiennika w 100% brak, ale gdybym miał wybierać z pozostałych softów, to tylko Capture One.
Pojawiła się nowa 12 wersja DxO - teraz to już DxO Photo Lab.
30 dni na testowanie - ma już korekty lokalne. Właśnie ściągam.
Działają podobnie do ustawień z NIK.
149 $ albo 149 EUR do końca listopada.
Download DxO PhotoLab ELITE - Windows version | DxO.com
Świetnie działają korekty Lokalne.
Poczekam na czarny piątek 24 listopada i może uda się zamówić za 149$, a nie za EUR.
Nowa wersja nie ma "w sobie", to co było niegdyś w pełnych wersjach Elite.
DxO ViewPoint
DxO FilmPack
Trzeba ekstra zapłacić.
Znalazłem na stronie *.de starszą wersję tego drugiego softu.
Zobaczymy czy podeślą...
DxO & PROFIFOTO | DxO.com
Miałem na dysku starą wersję DxO FilmPack 3 (GIFT) i dała się spiąć z nowym DxO.
Niestety starsza wersja DxO ViewPoint, też jakiś GIFT nie chce się zgłosić na serwerze DxO i jest tylko demo.
Jak ktoś wie, jak to obejść, to może podzieli się tą wiedzą.
Jestem zachwycony pracą w tym nowym DxO.
Nie wiem jak to zrobili, ale jest wyraźnie szybciej widoczny efekt na ekranie.
Kupię to, bardzo dobrze to działa.
Miałem OpticsPro, po zalogowaniu na swoje konto do DxO miałem PhotoLab Elite za 69 E
Działa zdecydowanie szybciej, uruchamianie także.
Działa też trochę inaczej, trzeba będzie się przyzwyczaić i naumieć lokalne.
Zaskoczyło mnie, ze od nowa ściąga profile (aparat+obiektyw), czyżby były inne niż dla Opticspro ?
Ciekaw jestem Twojej opinii po "jakiś czasie"
jp
A ja zapytam, czy ktokolwiek z Was próbował kiedykolwiek Corel Aftershot? Zacząłem go używać kiedy jeszcze był Bible'em, jako jednego z nielicznych softów na Linuxa. Po przejęciu przez Corela potestowałem trochę innych rozwiązań, ale jakoś mnie nie przekonywały.
Ciekaw jestem, jak wypada Aftershot w porównaniu z DxO i innymi, wspominanymi przez Was. Używam go cały czas, czasem mnie wkurza (w parze z Ubuntu), ale jakoś nie mogę się przesiąść na Windows z innym rozwiązaniem.
Też by mi się przydało coś co działa na Ubuntu...