od 2m to trochę za mało, na koncertach raczej z bliższa robię, tutaj akurat jest fotka zrobiona przez mojego kolege, myślę że 'oko' idealnie sie nadaje do fotek z bliska, i tu bym musiał zenitara ostrzyć [chyba]
Wersja do druku
od 2m to trochę za mało, na koncertach raczej z bliższa robię, tutaj akurat jest fotka zrobiona przez mojego kolege, myślę że 'oko' idealnie sie nadaje do fotek z bliska, i tu bym musiał zenitara ostrzyć [chyba]
Można prosić trochę więcej sampli z Zenitara podpiętego do czegoś z cropem?
ano siup
_invictus
skrecasz na 5.6, ustawiasz na 0.6m i masz najszybszy af na swiecie. ostroscia sie naprawde nie ma co martwic, go jest olbrzymia juz od f4.
prade piszeCytat:
Zamieszczone przez totus
Ciekawe te sample, dla mnie jednak Zenitar za mało zakrzywia. Sigma 15/2.8 o.k. jest jasna ale S 8/4 nie jest aż tak ciemna. Mnie to jest potrzebne do zdjęć plenerowych przy dobrym świetle a poza tym 30D do ISO 800 właściwie nie szumi więc mi to nie przeszkadza. Peleng jest tani ale według mnie brakuje mu jakości wykonania. To co o nim na razie wiem to z forów dyskusyjnych. Postaram się w najbliższym czasie przetestować Sigmy tyle, że musiałbym wypożyć obie aby porównać.
Robiłem zarówno Pelengiem jak i Zenitarem i wydaje się, że jakość wykonania tych szkieł jest podobna. Tu próbka z Pelenga:
http://www.onephoto.net/info.php3?id=217813
On już zakrzywia nieźle. Ta droga na dole jest w rzeczywistości prosta jak strzała...
Właśnie chodzi mi o dobre zakrzywianie, to co pokazałeś podoba mi się bardzo. W sumie wybór jest między tanim Pelengiem a droższą Sigmą. Mimo wszystko zdecyduję się na testowanie.