Odp: Pierwsza lustrzanka/canon
Nie wiem, naczytałem się o migawkach padających w losowym momencie. Canon się ratuje tym, że w seriach jedno i dwucyfrowych dał gwarancję na migawkę nawet po podstawowym okresie gwaracyjnym. Na posiadaczy amatorskich lustrzanek jednak się wypiął. Mam nawet znajomego, który kupuje te 3 lub 4 cyfrowe modele i trzyma max rok, sprzedaje i kupuje nowy niemal identyczny model, by stary mu nie padł..
Cytat:
Zamieszczone przez
Martin87
Nie wiem.....
Hmmmm.. to może na podstawie tak "ugruntowanej" wiedzy lepiej plot nie rozsiewać ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Martin87
Canon się ratuje tym, że w seriach jedno i dwucyfrowych dał gwarancję na migawkę nawet po podstawowym okresie gwaracyjnym.
No i po co rozpowszechniać takie nieprawdziwe informacje?
Cytat:
Zamieszczone przez
Martin87
Nie wiem, naczytałem się o migawkach padających w losowym momencie. Canon się ratuje tym, że w seriach jedno i dwucyfrowych dał gwarancję na migawkę nawet po podstawowym okresie gwaracyjnym. Na posiadaczy amatorskich lustrzanek jednak się wypiął. Mam nawet znajomego, który kupuje te 3 lub 4 cyfrowe modele i trzyma max rok, sprzedaje i kupuje nowy niemal identyczny model, by stary mu nie padł..
Oczywiście, że padają w losowym momencie, tego nie da się zaplanować :) Canon nie daje gwarancji na migawkę. To, ze twój znajomy tak robi nie znaczy że ma to sens. Chyba ze trzepie rocznie 100 tys i sprzedaje co tez nie ma większego sensu
witam chcialbym kupic lustrzanke do robienia zdjec nocnego nieba i ksiezyca czy potrzebuje jakiejs konkretnej czy zwykla wystarczy i jaki obiektyw dobrac
Cytat:
Zamieszczone przez
noweq
czy zwykla wystarczy
Co masz na myśli pisząc "zwykła" ?
Cytat:
Zamieszczone przez
noweq
witam chcialbym kupic lustrzanke do robienia zdjec nocnego nieba i ksiezyca czy potrzebuje jakiejs konkretnej czy zwykla wystarczy i jaki obiektyw dobrac
Budżet podaj, bez tego szkoda czasu na sugerowanie czegokolwiek.
Kazde lustro zda egzamin. Przyda sie jednak jasny obiektyw, co moze byc kosztowne.
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Budżet podaj, bez tego szkoda czasu na sugerowanie czegokolwiek.
tak do 2 tys na poczatek
na samo body czy na wszystko? Jesli na wszystko to na początek może Canon 60D i do tego ef-s 55-250? Na pierwsze kroki wystarczy, chociaz troche ciemno...