Kilka fotek które udało mi się przynieść do domu:
I ulubione z tego koncertu:
Wersja do druku
Kilka fotek które udało mi się przynieść do domu:
I ulubione z tego koncertu:
Drugie moim zdaniem zupełnie przyzwoite... ja bym bardziej cropnął, zostawiając trochę miejsca tylko z prawej.
oj ma:Cytat:
Zamieszczone przez asterix
takie cmentarne...
Lewa reka ma przepaleni ktore odwrac moja uwage (w PS'ie da sie to skorygowac). Cala reszta ok, bardzo fajne swiatlo.
lewe ramię też było przepalone:) ale dało naszczęście dało się malutkim stepmlem to zretuszować:)
Il fuoco, nie wiem, czy to kwestia szkieł, powiększenia, czy jeszcze czegho inego, ale generalnie masz te fotki jakieś słabo ostre :roll: . Większość.
tak:) to kwiesta tego pi**** egzpemplarza KITa za którego totalne zjechanie sam zostałem zjechany przez wielbicieli tego szkła w temacie czy kit ma być usm czy jednak nie. dlatego za kilka dni w stopce pojawi mi się 50 f1.8 i będzie spokój.
Coś kręcisz.Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
Z exifa wynika, że to zdjęcie nie było robione kitem tylko manualną stałką,
świadczy o tym przesłona 0.0 i brak inforacji o obiektywnie:
Tv( Shutter Speed ) 1/1000
Av( Aperture Value ) 0.0
ISO Speed 200
z kita dostaniesz mniej więcej takiego exifa:
Shooting Mode Manual Exposure
Tv( Shutter Speed ) 1/100
Av( Aperture Value ) 6.3
Metering Mode Center-Weighted Average Metering
ISO Speed 400
Lens 18.0 - 55.0 mm
Focal Length 38.0 mm
A może się myle ?
Przy takim podeściu do sprawy obiawiam się że 50mm/1.8 dużo nie pomoże.
tak, oczywiscie, wysoki sadzie. tylko cos ten sad troche jak to w naszym kraju czesto bywa, myli sie - to bylo robione kitem. a dlaczego exif nie jest wypelniony tak jak "powinien byc" z kita? to sie juz trzeba pomodlic zeby swiety duch zszedl i napelnil umysl.akurat swieta sa- moze gdzies w poblizu sobie lata. bez obrazy dla Ciebie ale smieszy mnie zagladanie komus w exif i pozniej mowienie ze kreci.to jakies podbudowywanie siebie czy tez nalezysz do stowarzyszenia fanow KIT'a? :) wymyslaj co chcesz, zwymyslaj mnie od totalnych amatorow, kretaczy, mataczy itp. a ja wiem ze to bylo robione kitem i mnie ta wiedza wystarcza. wiec generalnie to zycze Ci wiecej takich problemow, jak tutaj przedstawiles i mozesz mi tylko takiego KIT'a wspolczuc.no chyba ze to moj brak umiejetnosci powoduje to, ze aparat na zlosc robi mi nieostre zdjecia bo widzi jaki ze mnie fotograficzny debil...
Ja tez sie obawiam ze Tobie wiele rzeczy moze nie pomoc, ba - nie pomoze, jesli zagladasz ludziom w exif zeby cos probowac udowadniac.