Odp: Jaki filtr szary strobing
Nie wiem, czy lampa ma możliwość pracy w trybie M (na zdjęciach widziałem, że ma korektę mocy w ttl).
Zacząłbym od sprawdzenia, czy da się ją wyzwolić ze stopki: mały kawałek drutu, jeden koniec do "sprężynki" (tej w szczelinie, z boku stopki, która się łączy z sankami aparatu), drugi koniec do centralnego styku na stopce (tylko i wyłącznie do centralnego, na środku stopki). Włączona i naładowana lampa powinna błysnąć w momencie zwarcia tego centralnego styku do bocznej sprężynki. Jeśli błysku nie ma, to lampa może wymagać do pracy pełnej komunikacji z aparatem. Jeśli przy zwarciu drutem błysk będzie, ale na wyzwalaczu już nie, może to oznaczać problemy z poziomem napięcia na stopce lampy (lub jakieś minimalne przesunięcie i styk stopki nie trafia na centralne pole w odbiorniku).
Zakładam, że odbiornik 605 sygnalizuje, że odebrał sygnał wyzwalający z nadajnika (603 zaświeca diodę, nie wiem jak w 605)?
Lampa nie ma możliwości przełączenia na manual. Przy próbie stykniecia na kabelki też nie ma błysku. Tak, przy wyzwoleniu migawki odbiornik sygnalizuje że odebrał sygnał. Czyli lampa tylko do obsługi w ttl.
Obawiam się, że tak.
Jeśli można nią sterować z menu aparatu, to mogłaby pracować na wyzwalaczach z TTL (np. yn622c), ale to też do sprawdzenia.