Nagrań jeszcze film jak pracuje i wrzucę tu , to ocenicie bo ja jestem laik
Wersja do druku
Nagrań jeszcze film jak pracuje i wrzucę tu , to ocenicie bo ja jestem laik
Tak tylko w kwestii formalnej - napedy USM , sprawne, sa bezglosne. Uklady z silniczkami Micro-USM maja przekladnie z paroma kolkami zebatymi, ktore potrafia potwornie halasowac, chociaz jako nowe pracuja przewaznie bardzo przyzwoicie. Czesto demontaz, czyszczenie i przesmarowanie przekladni cieniutka warstewka odpowiedniego smaru daje efekt 100%.
Witam. Oddałem obiektyw z body Na Żytnia . Nie wiecie ile sie czeka N naprawę (w moim przypadku to będzie kalibracja) . Zdjęcia robione tym obiektywem były nieostre.
Za tydzień powinieneś mieć sprzęt z powrotem u siebie.
Witam. Obiektyw wysłany razem z body wrócił z serwisu na Żytniej. W protokole jest "regulacja af". Niestety, zdjęcia dalej są nieostre. Co w takim razie polecacie?
Nauczyć się fotografować i przeczytać instrukcję aparatu
Też dobrze pamiętam szanownego kolegę, niestety nie z dobrej strony ;) Zdążyłeś już sprawdzić pobór prądu wyzwalacza, czy to zbyt skomplikowane :D
STM nie służy tylko do filmowania, i obiektywy z takim napędem doskonale sobie radzą przy robieniu zdjęć, także starszymi aparatami, które nie mają nic wspólnego z filmowaniem. Zaletą STM jest jego cicha praca, co przydaje się przy filmowaniu, ale to nie znaczy, że STM działa tylko z lustrzankami potrafiącymi filmować.
Jeśli miałeś na myśli to samo, postaraj się pisać dokładniej, bo inaczej wprowadzasz innych w błąd.