Odp: 5D mk IV vs 1dx mk II
5D mark IV już za 14750 zł na Ole Ole.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomason2005
Kręgi na zdjęciach z obiektywami innych firm? to samo ma Jedynka, a problem leży w ustawieniach aparatu w sekcji ustawień obiektywu.
Ustawienia dot. kręgów są tylko w 1D czy też w innych body?
Cytat:
Zamieszczone przez
MagnatYogi
Ustawienia dot. kręgów
O co chodzi z tymi kręgami?
O to że jak masz niecanonowski obiektyw i oglądasz zdjęcie na wyświetlaczu to występują "kręgi" a w kompie już ich nie ma. Thomason2005 pisał że można im zaradzić w ustawieniach aparatu, a ja pytam którego modelu/modeli dokładnie i gdzie i jak?
Sorry za offtop
Cytat:
Zamieszczone przez
MagnatYogi
O to że jak masz niecanonowski obiektyw i oglądasz zdjęcie na wyświetlaczu to występują "kręgi" a w kompie już ich nie ma.
Sorry ale dalej nie wiem o co chodzi. Ktoś ci chyba głupot naopowiadał. Jakie "kręgi"? Chodzi tobie o winietę?
Cytat:
Zamieszczone przez
MagnatYogi
O to że jak masz niecanonowski obiektyw i oglądasz zdjęcie na wyświetlaczu to występują "kręgi" a w kompie już ich nie ma. Thomason2005 pisał że można im zaradzić w ustawieniach aparatu, a ja pytam którego modelu/modeli dokładnie i gdzie i jak?
Sorry za offtop
Ale to chyba tylko z obiektywami Sigmy to występuje, jak Sigma nie trafi to się kręgi robią ....
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Ale to chyba tylko z obiektywami Sigmy to występuje, jak Sigma nie trafi to się kręgi robią ....
Na wodzie...
Zakupy będę mógł zrealizować na początku lutego. Na tą chwilę (już mi się te porównania matryc śnią po nocach) wygrywa jednak opcja flagowca. Matryca, AF i seria w tej chwili nie do pobicia.
Cytat:
Zamieszczone przez
Scorpion
Zakupy będę mógł zrealizować na początku lutego. Na tą chwilę (już mi się te porównania matryc śnią po nocach) wygrywa jednak opcja flagowca. Matryca, AF i seria w tej chwili nie do pobicia.
Zazwyczaj flagowiec to najlepszy sprzęt firmy, żadnych porównań do tego nie potrzeba :)
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Sorry ale dalej nie wiem o co chodzi. Ktoś ci chyba głupot naopowiadał. Jakie "kręgi"? Chodzi tobie o winietę?
Aptur ma racje, to chodzi o winietę i jej automatyczne usuwanie w puszce. Jest problem z Sigmami i była notka serwisowa. Obiektywy Canona też to spotkało i też była notka i update firmware. Sigma zaleca wyłączanie tego.