Odp: [test] SIGMA 85/1.4 Art + porównanie
Wow, dzięki za teścik, zdjęcia bardzo mi się podobają, bo sa przemyślane porównania
Dzięki bardzo za zdjęcie z canonem 85mm f1.8, miło że jeszcze daje rade, choć nie mogę sie doczekać nowej EF 85mm f1.8, taka wystarczy, coś jak nowa 35mm IS, O! i bedzie super
Nowa EF to może być 1.2IS ale mogę się mylić.
wysłane z Nokii 6210.
Nowa 85/1.8 jest już od yn :-)
Jakiby ten nowy 85L nie był jedno jest pewne - Sigma przy nim będzie mega tania :D
za poprzednikami, jakby mi się uwidziało zmienić 85 1.8 to raczej tamron wjedzie :mrgreen: wątpię, że canon puści następcę 85 1.8 a nawet jeśłi to nie w tak dobrej cenie :mrgreen:
yn ma dobre ceny to powinno wystarczyć wiekszości - taka bagnetowa konkurencja słynnego gwinta - bedą nawet pisać że obrazek świetny, a jak tego nie będziesz widział to znaczy że najprawdopodobniej jesteś kiepskim fotografem :mrgreen:
następcy 85/1.8 w pieniądzach które zadowoliłyby masy nie będzie - życie to nie jest bajka :mrgreen: u mnie na wsi jeszcze dodatkowo trochę skracają w wymowie słowo "jest".
Super jest ta Sigma, Cichy przekonałeś mnie do zakupu :).
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Super jest ta Sigma, Cichy przekonałeś mnie do zakupu :).
Czyżbyś zmieniła zdanie i zaczniesz robić na 1.4 ? :) Tylko pamiętaj, że wtedy jedno oko ostre, a drugie już nie :P
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Czyżbyś zmieniła zdanie i zaczniesz robić na 1.4 ? :) Tylko pamiętaj, że wtedy jedno oko ostre, a drugie już nie :P
Nie, unikam raczej takich przysłon. Akurat w ostatnim czasie najczęściej pracuje na okolicach f7. Skoro dla Ciebie zakup tego szła jest synonimem robienia zdjęć na f1.4 (w końcu jedynej słusznej) to pozostaje mi jedynie współczuć.
Cytat:
Zamieszczone przez
EdytaP
Nie, unikam raczej takich przysłon. Akurat w ostatnim czasie najczęściej pracuje na okolicach f7. Skoro dla Ciebie zakup tego szła jest synonimem robienia zdjęć na f1.4 (w końcu jedynej słusznej) to pozostaje mi jedynie współczuć.
W takim razie nie wiem, czy Ta Sigma będzie dobrym rozwiązaniem :)