fajna cena.. jakbym mial kasiorke to bym podqpil... bo chyba powoli zaczynam tesknic do takiego uniwersalnego przedzialu.. a grzech nie brac za tyle ;-)
Wersja do druku
fajna cena.. jakbym mial kasiorke to bym podqpil... bo chyba powoli zaczynam tesknic do takiego uniwersalnego przedzialu.. a grzech nie brac za tyle ;-)
Jeszcze jedno porównanie Tamrona 28-75 f/2.8 XR Di & Canona EF 28-135 f/3.5-5.6 IS USM
http://www.photo.net/bboard/q-and-a-...?msg_id=007VTy
Nie tak jednoznaczne na korzyść Tamrona, jednak potwierdzające jego prawidłowe działanie na analogach :)
na allegro nie wystawie, tak jak pisalem nie mam cisnienia na sprzedaz tego obiektywu (nawet w dziale "sprzedam" na tym forum nie napisze jak ktos przeczyta ten watek i odezwie sie to ok, jak nie tez ok, nawet jak nie kupie tamrona to IS'a za ta kase ponownie kupie.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
A gdzie najkorzystniej kupie tematowego tamrona ? - tylko allegro?
Poza tym dziś dzwoniłem do znajomego co pracuje w fotosklepie i mówił mi o jakiś przepięciach które powoduje rzeczony tamron.Wciskał mi tokine.Spotkaliście sie z takimi opiniami?Może tylko ściemniał by wepchnąć tokine?
Z góry dzieki za odpowiedż
Pozdrawiam
Najtaniej znajdziesz na Allegro. Jak z faktura i gwarancja polska musisz to pytaj w Fotojokerze - sa dystrybutorem Tamrona na Polske o ile sie nie myle.Cytat:
Zamieszczone przez Paweł
Zgadles - sciemnial. Pierwsze slysze o przepiaciach (a troche sie naczytalem opniii userow o Tamronach i przed zakupem i po).Cytat:
Poza tym dziś dzwoniłem do znajomego co pracuje w fotosklepie i mówił mi o jakiś przepięciach które powoduje rzeczony tamron.Wciskał mi tokine.Spotkaliście sie z takimi opiniami?Może tylko ściemniał by wepchnąć tokine?
O Tokinie zapomnij - nie ta klasa jakosci.
Pytałem w Fotojokerze w Toruniu :? -> zapytali "słucham? jaki Tamron? Pierwsze słysze... nie ma go w ofercie na Polske..." albo debile którzy chcą sprzedawać swoje "Kity" po 1400 zł i się nie przemęczać, albo źle poinformowani...? :? chyba, że faktycznie nie ma :evil: , ale jakoś mi się w to wierzyć nie chce... :(Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
W tych wszystkich opiniach, które ja znalazłem na sieci, też ani słowa nie było o przepięciach...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Zamiast do sklepu zajrzyj do internetu. Bo masz zle poinformowanych. Polecam glowna strone Fotojokera... www.fotojoker.pl . Posiada ona nastepujace kategorie artykulow:Cytat:
Zamieszczone przez Fajer
- aparaty kompaktowe
- lustrzanki
- cyfrowka
- lampy blyskowe
i uwaga - ODDZIELNA kategoria - Obiektywy TAMRON.
To musi o czyms swiadczyc prawda? Taka oddzielna kategoria. :roll:
Niestety nie ma na stronie Tamrona 28-75 Xr Di 2.8 wiec pewnie trzeba by do nich napisac/zadzwonic i zamowic.
Źle się zrozumieliśmy :) mają Tamrony różne -> nie słyszeli o tym modelu Tamrona 28-75 f/2.8 Xr Di i go nie mają :?Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
FJ nie ma tego w ofercie..
Panowie a takie pytanie: Czekam na tedo swojego D30 z Ebaja, to moja pierwsze lustro i tak się zastanawiam czy nie kupić na początek np Tamronka 28-300 XR, który jest z tej samej nowej serii (XR) co Tamronek 28-75... zamiast tego uniwersala rozważam właśnie 28-135 IS, ale tu będzie może brakować większego tele, a nie chcę kupować od razu 2-3 szkieł, bo nie wiem jakiego konta będzie mi najbardziej brakować, w to trzeba się wstrzelić...
(najchętniej to kupił bym ta nową sigmę 18-135, ale jej jeszcze nie ma wogóle w sprzedaży)