Odp: 6D + ext1,4 +400mm f5,6 czy 7mkII + 400mm f5,6
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotrus117
No i co, masz jakieś foty? Czy wiałeś co tchu:D
mam trochę zdjęć z podchodu godzinę wcześniej do innego stada np to: Na Polesiu też są, tylko trudno je blisko podejść, ale czasem się uda :) - Fotoblog biodar.flog.pl
potem wyjechał ciągnik na pole i się wyniosły, więc wyniosłem się i ja na sąsiednie pole, podchodząc znów z kukurydzy i wtedy spotkałem dziki. Sprawa wyglądała tak, ze jechałem samochodem i wypatrywałem gdzie są. Potem ustalałem podejście i wyszło, że trzeba ze 200m przejść przez kukurydzę. Ostrożnie się poruszałem i gdzieś będąc w środku najpierw usłyszałem chrząknięcie a potem ogólny kwik i łomot w moją stronę. Przeszło mi przechodzenie przez całe pola kukurydzy.
Chyba, że pytasz o zdjęcia tych dzików - odpowiedź brzmi nie, choć przed oczami do dziś mam obraz jednego osobnika, który prawie zaczepił mój statyw ;) Biegnący na złamanie karku dzik nie opierdziela się tylko wali prosto niezależnie co ma przed sobą ;)
Te f8 da się chyba przeżyć, bo postaram się zrekompensować ISO. Ale muszę to gdzieś zobaczyć - albo osobiście albo ktoś życzliwy podeśle fotki porównawcze. Gdyby nie planowane inne rodzaje zdjęć na pewno wybrałbym 7dMKII