Odp: [Kameleon1] Jaki talent takie zdjecia :D Zaawansowana amatorszczyzna :)
Wiec glupio mi teraz panowie jesli to zle zrozumialam.Przepraszam jeszcze raz?Moglam wczesniej zapytac co mialo to znaczyc ?????Buziaki dla panow.
Cytat:
Zamieszczone przez Kameleon1
A jak to zrobic z exifami?Tu sie nie bardzo na tym znam
To zależy od softu, np "Adoby" domyślnie załączają, z kolei po załadowaniu zdjęć na niektóre serwery EXIFy są usuwane.
Oczywiście nikt nie zmusza do ich zamieszczania (też mi się zdarza usuwać), ale fajnie pooglądać też w jakich warunkach i czym było zrobione zdjęcie.
Cytat:
Zamieszczone przez
asdf
To zależy od softu, np "Adoby" domyślnie załączają, z kolei po załadowaniu zdjęć na niektóre serwery EXIFy są usuwane.
Oczywiście nikt nie zmusza do ich zamieszczania (też mi się zdarza usuwać), ale fajnie pooglądać też w jakich warunkach i czym było zrobione zdjęcie.
Dziekuje :)czyli zalezy na jaki serwer wrzuce zdjecia.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kameleon1
Dziekuje :)czyli zalezy na jaki serwer wrzuce zdjecia.
Nie rozumiem za bardzo o co kolegom chodzi. Zdjęcia są bardzo dobre. Tytuł twojego postu zupełnie nie pasuje do tego co prezentujesz.
1 świetne, bardzo podoba mi się 4 i 5
Mi się podobają, tłumaczyłem tylko o co chodzi z EXIFami.
No to sie narobilo ???Teraz juz nie wiadomo o co chodzi.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Nie rozumiem za bardzo o co kolegom chodzi. Zdjęcia są bardzo dobre. Tytuł twojego postu zupełnie nie pasuje do tego co prezentujesz.
1 świetne, bardzo podoba mi się 4 i 5
Dziekuje :)
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
No właśnie, świeży powiew pogodnego klimatu po ponurych ciemnych zdjęciach dzieci z nastrojem jakimś postapokaliptycznym po wojnie termojądrowej w jakich niektórzy się lubują.
Pierwszych dwóch nie widzę.
i po masie fotek samolotów i ptaków :D
Zdjęcia niezłe ale bokeh na 4. rzeczywiście słabo wygląda (włosy modelinki). Do tego, moim zdaniem, można się przyczepić - tym bardziej, że na innych zdjęciach jest ok.
więcej realizmu w tym rozmyciu by się przydało i dokładności np. na pierwszym zdjęciu dość słabo to wyszło - jakiś jasny obiektyw, nawet 50 1.8 mógłby ułatwić zrozumienie jak takie zdjęcie powinno wyglądać, jak poprawiamy rzeczywistość to poprawiajmy dobrze.
Jest jeszcze inne rozwiązanie, po dodadniu rozmyć zmniejszyć rozdzielczość na tyle, żeby nie było to widoczne, np dopóki zdjęcie 1. nie jest powiększone, to aż tak nie widać programowej GO.