Odp: Canon 7D Mark II i jaki obiektyw .
Cytat:
Zamieszczone przez
macis
Jasiu , na którym obiektywie skończyłeś po tym roku użytkowania?:D
niestety potrzebuję 400mm, a czasem nawet trochę więcej więc nie mam wyboru, został 100-400 w wersji I, uznałem że posiadanie ich obu to nadmiar szczęścia i kilogramów, miedzy obrazkami dawanymi przez te obiektywy (w realnych warunkach) nie ma przepaści jakościowej i targanie obu nie ma sensu, lubiłem obrazek z 70-200 4LIS (na cropie również go lubiłem) ale od pewnego czasu minimalizuję ilość noszonych gratów. u mnie milimetry wymuszają wybór, wolałbym nosić 70-200 bo jest lżejszy :mrgreen: i nauczyłem się żyć z jego niewielkimi wadami o których napisałem
ale jeśli chcesz kupić 70-200 4 bez isa bo się napaliłeś na kultowy obiektyw (kultowość wynika z niskiej ceny i niezłej jak na taką cenę jakości) to kup po prostu używkę, jak się zdecydujesz zmienić/sprzedać to nie stracisz na odsprzedaży.
Hmmm może wcześniej coś żle napisałem , ale chodziło mi o Canona EF 70-200 mm f/4L IS USM , o wersji bez is nawet nie myślałem.
tylko po co ci IS do teoretycznie dynamicznych akcji? tym bardziej ze w cenie wersji f4 IS masz 70-200/2.8 :shock: