mnie niestety ten obiektyw też na kolana jakością nie rzuca - mimo że zakres ogniskowych bardzo mi odpowiada
Wersja do druku
mnie niestety ten obiektyw też na kolana jakością nie rzuca - mimo że zakres ogniskowych bardzo mi odpowiada
panowie panowie panowie!!! za mało... ;)
ale przecież cegły mają tyle szczegółów... ta chropowata spoina.. te rowki w cegłach... jak obiektyw jest do bani to przecie tych a jakże miarodajnych szczegółów nie będzie ;) ;)
Broncobilly - szkiełko jest całkiem cacy tylo musi trafic w odpowiednie rece bynajmniej nie takie co fotografuje cegły i smigła :smile: :wink:
Co do smigiel to sie nie zgodze - patrz galeria muflona.
Ten obiektyw to nawet do cegiel sie nie nadaje moim zdaniem. Mydlo jakich malo. Trudno nawet powiedziec czy spoina cementowa czy wapienna ;)Cytat:
Zamieszczone przez Metus
Amperior daj spokoj z takimi zdjeciami. Ustrzel cos porzadnie a nie takie mydla wrzucasz.
No właśnie też jestem w szoku :shock: Te zdjątka są bardzo słabo ostre
pazurek - smigła mufona to inna para kaloszy :wink:
Hmm, skoro juz ktos mnie wolal, a do tego szkaluje sie tu moj podstawowy obiektyw... ;-) Ludzie, to jest ZOOM x4 i to konczacy sie na 400mm! Jesli ktos spodziewa sie totalnej "zylety" na f/5.6, to chyba nie ten adres - 20-30% taniej mozna kupic 400/5.6 - lzejszy, ostrzejszy, lepiej dziala z TC - sam sie zreszta czasem zastanawiam czy dla mnie nie byloby to lepsze rozwiazanie. A 100-400 to obiektyw przede wszystkim uniwersalny, wygodny i szybki. To tak jak kitowy 18-55 :) Po prostu konkretny sprzet do konkretnych zastosowan.
A co do cegiel....... eeee, niewazne ;-)
Edit: aa, i jeszcze cos. Kiedys gdzies tu napisalem, ze problemy ze sprzetem tak naprawde mozna stwierdzic po miesiacu-dwoch doswiadczenia z nim. A jesli ktos cos kupuje i na pierwszy ogien ida cegly i tablice - to w wiekszosci przypadkow jest to moim zdaniem blad operatora. Nie wiem jaki, ale blad :)
Patrze na te zdjecia i mysle sobie, ze opcja 70-200 + TC 2x nie jest taka najgorsza. CROP 100% f=8 1/640, 400m, ISO 1000 :
A ja ogladajac cropy z mojej sigmy 70-300 na 300 mm f8 myslalem sobie ze mam mydlo na 100% :)
Takie watki tez sa potrzebne bo pozwalaja ograniczac niepotrzebne wydatki.