Odp: Problem po zrzuceniu zdjęć z Canon EOS 5d mkIII - PILNE!
Czyli nie bawiłbyś sie już w ponowne testowanie kart czy też wykrywanie błędów?
Sprawdzę dziś dla pewności obie karty tym programem i jeśli okaże się, że obie są w porządku, to myślę, że wtedy udam się do sklepu i zwrócę aparat. Chociaż przyznam szczerze, że nie mam na to najmniejszej ochoty. Czas oczekiwania na zwrot pieniędzy to 10 dni, a z kolei serwis 4-6 tygodni... Masakra jakaś.
Cytat:
Zamieszczone przez
-marta-
Czyli nie bawiłbyś sie już w ponowne testowanie kart czy też wykrywanie błędów?
Sprawdzę dziś dla pewności obie karty tym programem i jeśli okaże się, że obie są w porządku, to myślę, że wtedy udam się do sklepu i zwrócę aparat. Chociaż przyznam szczerze, że nie mam na to najmniejszej ochoty. Czas oczekiwania na zwrot pieniędzy to 10 dni, a z kolei serwis 4-6 tygodni... Masakra jakaś.
Nie, no myślałem że kasę dostaniesz od razu :) Przetestuj karty, sformatuj, zapełnij jedną w całości (to "tylko" ok. 1000 zdjęć w rawie na 32GB:)) zgraj zdjęcia i zobacz czy problem się powtarza.
W swojej 5'ce uzywam 64gb SD jako backup i 32'ek cf jako glownego magazynu. 4x32 cf lexara i 2x64 sd (tez lexar) dzialaja ok, sandisk pro tez dzialal ok.
Chyba wybrałbym zwrot, bo błędy na dwóch kartach to już wygląda podejrzanie.
Jeszcze coś mi przyszło do głowy, czy to "normalne" SD czy mikro z adapterem? Poczytaj http://www.canon-board.info/pierwsza...afiami-100960/
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
"Normalna" karta. :) Dokładnie taka:
https://www.amazon.de/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1
Cytat:
Zamieszczone przez
-marta-
Używam takiej samej tylko 32GB. Żadnych problemów.
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
Dokładnie, mnie też to się wydało podejrzane. Rozumiem, że jedna karta może być wadliwa, ale żeby druga też? Musiałabym miec wyjątkowego pecha... Zwłaszcza, że o karty dbam i tak jak uż wcześniej pisałam, po każdorazowym zgraniu zdjęć na komputer, robię pełnego formata.
Napisz potem jak sprawa została załatwiona.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Napisz potem jak sprawa została załatwiona.
Jasne, na pewno dam znać. Może komuś innemu w ten sposób pomogę. W przyszły weekend będę fotografować chrzciny, tak więc chyba poczekam na tę imprezę i zobaczę, jak wyglądają fotki. No chyba że do tego czasu uda mi się jakoś zapełnić kartę - ale w to wątpie, bo na codzień mam inną pracę. :)
Pożycz/dokup CF, i zapisuj równolegle.