Gdy decydujesz się na zakup używanego 17-40 to zwróć uwagę na wiek obiektywu gdyż sporo osób sprzedaje dziesięcio letnie "dziadki" w cenie obiektywu 2-letniego.
Wersja do druku
Gdy decydujesz się na zakup używanego 17-40 to zwróć uwagę na wiek obiektywu gdyż sporo osób sprzedaje dziesięcio letnie "dziadki" w cenie obiektywu 2-letniego.
Sprawdz Stan szkieł Nie rok produkcji. Trafić możesz młody rocznik ale po przejściach
Trafić niezajechany obiektyw 10-cio letni to takie samo prawdopodobieństwo jak trafić zajechany jedno roczny egzemplarza. Patrz na bagnet jeżeli powycierany a na stykach są wyżłobienian omijaj szerokim łukiem takie canony. W kilka miesięcy na allegro trafiły się (jak dla mnie) tylko dwie perełki w tym jeden obiektyw z 2010r. Cena 1700zl z groszami i jeden sprzet roczny za 1800zl.
Póki co bardziej skłaniam się do kupna nowego 16-35 f/4, ale jeśli padnie na używkę to będę patrzył na soczewki i bagnety.
Myślicie, że Canon puści niedługo jakiegoś cashbacka? Aktualne promocje mają do końca kwietnia, może w maju coś będzie.
Niestety w PL lwią część cashbacku "konsumują" ostatnio wytypowani sprzedawcy. Bywa, ze u tych "nie wytypowanych" można kupić wtedy sprzęt za za cenę zbliżoną do ceny u "wytypowanych" - cashback + podatek od cashbacku. Ceny wyliczone w ten sposób różnią się o "bonus" podważający sensowność korzystania z cashbacku. :roll:
zawsze pisałem że cashback to impreza dla sprzedawcy, a nie kupującego jeszcze niedawno przysyłali PITa - bosz - podatek od upustu w sklepie - zastanawiam się dlaczego moja żona nigdy nie dostała PITa z tych wszystkich handmów, kiosków czy monnarich jak kupowała na 50% wyprzedaży.
standardowa czynność to natychmiastowy wzrost ceny (o cashback) u sprzedwców po odłoszeniu cashbacku - taka specyfika naszej wspaniałej wolnorynkowej? gospodarki.
zastanawiam się jeszcze kiedy UOKiK zainteresuje się tym segmentem rynku bo pewnie miałby coś do powiedzenia - oczywiście cashbacki są całkowicie legalne tu nie mam wątpliwości.