Odp: 17-40 L f4 czy warto ?
Warto kupić to szkło. No chyba że chcesz fotografować kartki z drobnym drukiem to wtedy powineneś szukać czegoś innego. To szkło jest fajnie uniwersalne na cropa. Dobra i solidna konstrukcja za rozsądne pieniądze. Bierz używke, zaoszczędzisz tylko nie kupuj najtańszej a poszukaj czegoś w dobrym stanie.
Cytat:
Zamieszczone przez
marlo
No ale nie piszcie głupot, że nie widać różnic między tzw. "mydlastym" egzemplarzem, a przyzwoitym
Może ma ktoś zdjęcia z takiej uszkodzonej sztuki, chętnie zobaczę te winietowanie i mydlenie by wiedzieć na co zwrócić uwagę.
Cytat:
Zamieszczone przez
krolewicz
w kontekście tokiny 16-28 warto też zauważyć, że waży niecałe 500g, a nie kilogram
To jest dość konkretny argument. Niestety tokina swoje waży ale też 1 działka swiatła na '+'.
Miałem tokinę 2 dni i wolę swojego 17-40. Pewniejszy AF ma i szybszy. Poza tym lżejszy, a ja światła na szerokim nie potrzebuję więc dla mnie to 2,8 nie jest ważne. To jest teraz mój jedyny zoom i nie sprzedam go raczej.
Tak czy siak za 1500zł dostajemy świetny obiektyw, ma swoje wady ale każdy Canonowiec powinien go spróbować
Naprawde za 1500zl da sie kupic 17-40 f4 L sprawny bez wad? Bo ten za 1200 z hakiem to juz z opisu wyglada slabo. Kupil ktos idealny obiektyw w tej cenie czy to kolejne urban legends?
Wexphotographic wycenil moje 17-40 na 230 funtow ;(
Ważna sprawa cena ale decyzja o zmianie czy pozostawieniu, w końcu dość podstawowego szkła, nie może zależeć od widzimisię jakiegoś wyceniacza ;)
Pozwól innym pobawić się C17-40L :)
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Ważna sprawa cena ale decyzja o zmianie czy pozostawieniu, w końcu dość podstawowego szkła, nie może zależeć od widzimisię jakiegoś wyceniacza ;)
Pozwól innym pobawić się C17-40L :)
Szklo zostanie, choc z IS'em czasem moglbym robic zdjecia bez statywu.