Odp: Realistyczny styl zdjęć
Oczywiście, że mogę podesłać czyste RAWy, ale to na priv i to komuś kto będzie się znał, albo chciał pomóc :mrgreen: Co do aparatu to właśnie ostatnio fociłam Nikonem D800 8-) i to z lampami, a też przy świetle zastanym- więc mam materiału na naukę :lol:
A co do wypowiedzi Pana blackninja to nie będę tego nawet komentować, nic niewnoszący do rozmowy post- mający na celu podwyższenie ego i wylanie żalów sfrustrowanego autora :mrgreen:
Jeszcze raz napisze nie chce gotowej instrukcji, chce by ktoś kto zna się na rzeczy, albo sam szuka i kombinuje z takim stylem pomógł mi przeskoczyć ten próg, bo na jakimś etapie robię coś źle :( Sporo osób mi pisało i pomogło trochę w prywatnych wiadomościach, za co im bardzo dziękuje- spisałam wszystko i uczę się pomalutku :mrgreen:
Gwarantuję Ci, że mój poziom frustracji jest o wiele niższy niż Twój. Nie szukam podpowiedzi na łapu capu. Wiem jak obrabiać swoje zdjęcia. Widać, że sama tak naprawdę nie wiesz o co Ci chodzi.
Jak rozpoznasz tego, który się zna? Sama to ocenisz? Bo pewnie Ty się znasz, żeby ocenić kogoś czy się zna czy nie...
Fociłaś nikonem d800? Wow!!! I to z lampami??!! Niesamowite.
To może teraz przejrzyj polecane materiały, skoro jeszcze na priv dostałaś wiele informacji, to już wiesz wszystko.
Moja wypowiedź miała dać Ci wskazówkę i ją daje, ale nie skumałaś. Wolisz skamlać i wstawiać głupawe emotki z gimnazjum.
Więcej pokory by Ci się przydało.
EOT.
Jeju, musi mi Pan wybaczyć, ale jeszcze raz mówię nie będę komentować postów które nic nie wnoszą do tematu, a tylko mają podwyższyć niskie ego frustrata ;) Panu już podziękuje i życzę samych sukcesów w Nowym roku ;)
Wypisałam czym robiłam zdjęcia i w jakich warunkach oświetleniowych bo był post w którym zaznaczono, że takie efekty trudniej osiągnąć bez pełnej klatki itp. Tym samym mam dobry materiał do dalszej nauki, pracy :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
monika1
Czytałam bardzo uważnie i niech mu Bóg wynagrodzi w dzieciach za ten post :mrgreen: ale nie chce słyszeć o "złotej godzinie", o pięknym rozmyciu dzięki jasnym obiektywom, o rozmiarze itp.
Czytałem ten post kilka razy, ale ostatecznie nie mam pojęcia czy on dotyczył mojego bloga czy czegoś innego :). U mnie na pewno nie ma ani słowa o złotej godzinie, czy o tym że obiektywy najlepiej jak są jasne.
Cytat:
Zamieszczone przez
monika1
Temat zdechł :evil: czy naprawdę nikt nie chce się podzielić wiedzą czy po prostu nikt nie wie jakby profesjonalnie podejść do takich zdjęć :confused: :?: PS: Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego roku :!::!::!:
Litości.. Chcesz za darmo i to w jednym poście dostać wiedzę wartą kilka kursów za co najmniej 1500pl? Wiedza kosztuje, przyzwyczaj się do tego. Jak chcesz darmo to zbieranie tych informacji będzie trwało i wymagało wysiłków i eksperymentów. Twoja decyzja ale nie lamentuj że nikt nie chce pomóc. Szczęśliwego i zdrowego rozsądku w nowym roku.