szczególnie zasilające ;-)Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
Ale nie wyśmiewajmy audiofili, każdy ma jakiegoś "świra" i oni też nas zapewne nie rozumieją...
Wersja do druku
szczególnie zasilające ;-)Cytat:
Ale nie wyśmiewajmy audiofili, każdy ma jakiegoś "świra" i oni też nas zapewne nie rozumieją...
Pytasz o parametry hmm idz lepiej do sklepu i posłuchaj każdego modelu najdroższe nie znaczy najlepsze sam usłyszysz i poczujesz.
Audiofill? Chyba nie.
Odpowiedz sobie czy chcesz zamknięte słuchawki czy otwarte? Różnica duża w jednych możesz chodzić zimą zamiast nauszników, a także wpadać na walcownie żeby sobie muzyki posłuchać, a drugie raczej mniejsze w budowie lżejsze ale przenoszenie i czystość dźwięków zdumiewająca, można powiedzieć lepsza niż słuchawek zamkniętych
Otwarte nie znam nic lepiej grającego niż koss porta pro - idź do sklepu i sobie posłuchaj te słuchawki maja taki przenoszenie ze jak na otwartą budowę to one wymiatają, szukaj sklepu z dobrym sprzętem grającym koniecznie by usłyszec jak potrafia one "grać".
Osobiście używam SENNHEISER HD 200 posiadają one mniejsze nauszniki niz HD-270 w graniu nie słyszę różnicy; HD-270 są większe fizycznie no i maja wyższa cenę.Cytat:
A oto co napisały fachowe czasopisma o tym modelu:
AUDIO NR 9/98
"(...)Ocena dobra - mobilne słuchawki i polecane zwłaszcza do sprzętu przenosnego, w domu radzą sobie także dobrze (...)"
HIFI I MUZYKA NR 10/98
"(...) Trzy kropki - kolosalny dzwięk, chuligan wśród słuchawek (...)"
AUDIO VIDEO NR 4/00
"(...) Pięć gwiazdek - zaprojektowane z myslą o urządzeniach przenośnych, głęboki bas i duża skuteczność(...)"
HD 200 ma odłączany kabelek, lekka budowę i mi się miło w nich gra w moje strzelanki a zarazem słucha muzyki, jedyny mankament to to ze uszy mi się męczą od nadmiaru ciepła. Kupiłem ten model zamkniętych bo lubię słuchać mojego umcy umcy i grać w gry odcinając się od świata otaczającego mnie. Gwarancja tylko 2 lata – na urwanie kabla gwarancja nie opiewa.
Co przemawia za kossami wg mnie gwarancja po upływie roku – jak kot albo inny szczur zje Ci kabel, albo usiądziesz na słuchawkach specjalnie lub nie, a firma Koss nie robi problemów wymienia na nowe pokrywasz tylko koszt przesyłki do stanów.
Reasumując jeżeli chcesz słuchawki do posłuchania dobrze muzyki zarazem przyjemnie koss porta pro, a resztę kasy przeznaczysz - dorzucisz do przyszłego nowego sprzętu bo zaczniesz słyszeć jego mankamenty.
Ej no moment, to są dwie różne rzeczy. Złote kable zasilające i testy jakości dźwięku w kablach cyfrowych to jedna rzecz ;-) ale akurat to że różne słuchawki (dobrych firm) naprawdę dają różne wrażenia, jest chyba dość naturalne?Cytat:
Zamieszczone przez gwozdzt
Czy wiecie może gdzie na Śląsku jest jakiś sensowny wybór słuchawek, bo w Media M. i Saturnie jest sama kaszana.
Ja polecam swoje Sennheiser HD 580.
Stanley Clarke, Marcus Miller, Diana Krall - full wypas miód
Slayer, Carcass, Napalm Death - miód
John Lee Hooker, Muddy Waters, Miles Davis - miód
wszystko na nich jest miód :mrgreen:
Proponuje polować na promocje tego modelu.
Słuchawki mają opinię naprawdę wybitnych, ale wszędzie gdzie sprawdzałem są niedostępne.Cytat:
Ja polecam swoje Sennheiser HD 580.
Witam
wybierz pomiędzy szkołą, która zwie się Sennheiser a szkołą, która zwie się Bayerdynamic.
Nie będe się wypowiadał na temat wyższości jednej nad drugą i odwrotnie (bo to jest jak mówienie że amplituner Yamaha lepszy jest albo gorszy od Denona).
Tak jak już ktoś wspomnial idź gdzieś do sklepu i posłuchaj. i weź tą, która brzmi dla Ciebie lepiej.
pozdrawiam
Przez kilka lat uzywalem HD570.. niestety "sie spadly" i przestaly dzialac. Cos sie zerwalo w prawym nauszniku.. jakby membranka :( Placzu bylo mnostwo, bo kosztowaly sporo. W momencie ich swietnosci ani przez chwile nie zalowalem zadnej zlotowki wydanej na nie.
Pamietam jak sluchalem jakichs tam Philipsow, Sony oraz Panasonica. Najbardziej bylem zachycony Sonym.. no i wtedy sprzedawca dal mi jeszcze na koniec Sennki, ktore kosztowaly tyle samo co Soniaki...Skonczylo sie tym, ze kupilem je - dzwiek po prostu mnie olsnil :mrgreen:
Zastanawiam sie ciagle, czy warto wysylac je do naprawy? Jezeli kwota byla by w granicach 150zl to chyba lepiej kupic nowe?
PS. Jesli nie posiada sie dobrego wzmacniacza do ktorego beda podpiete dobre/drogie sluchawki, to chyba nie warto wydawac 600zl.. te za polowe ceny beda graly na podobnym poziomie, jesli sprzet adio nie jest odjechany ;)
Nie polecam kable MIT o ile dobrze pamiętam nazwe po 100 000 za 2x2,5m (miedziane!) :)Cytat:
W kablach nie słyszę. Ale jak nie słyszysz różnicy w brzmieniu słuchawkę to po co wywaliłeś tyle kasy na senneiser. Trzeba było sobie kupić takie za 5 zł. Przecież nie słychać różnicy :)
Mam Sennheiser eV-2200. Świetne. Lekkie, dobre pasmo przenoszenia, sporo wyciszają z zewnątrz; wymienny kabel.
Mam też Sennheiser 201 - te odradzam do słuchania "z jakością". Nadają się ale do gier i słuchania w pracy jeśli nie ma się dużych wymagań (bardzo słabo przenoszą niskie tony).