Odp: Prośba o poradę w sprawie techniki zdjęć nocnych
tak, skopmy leżącego nowicjusza... To ja może w nery...
Mnie się podobają, choć oba są zbyt jasne.
Ja powalczyłbym moze w lightroomie z przyciemnieniem ciemnych tonów i obnizeniem ekspozycji - słowem suwaczki sie kłaniaja.
A kadr chyba nie jest jakiś makabryczny - na poczatku drogi samuraja (nocnego) to typowe kadry centralne :)
Lutek, nie przejmuj się krytyką, tylko Lutuj foty - doświadczenie samo przyjdzie... to tylko kwestia czasu.
Cytat:
Zamieszczone przez
wizart
tak, skopmy leżącego nowicjusza... To ja może w nery...
Mnie się podobają, choć oba są zbyt jasne.
Ja powalczyłbym moze w lightroomie z przyciemnieniem ciemnych tonów i obnizeniem ekspozycji - słowem suwaczki sie kłaniaja.
A kadr chyba nie jest jakiś makabryczny - na poczatku drogi samuraja (nocnego) to typowe kadry centralne :)
Lutek, nie przejmuj się krytyką, tylko Lutuj foty - doświadczenie samo przyjdzie... to tylko kwestia czasu.
No nie jestem takim nowicjuszem bo zajmuję się tym już ponad 12 lat. Ale prawda to, ze niektórzy by skopali kogoś kto się pyta, szuka porady...
Co do ekspozycji zdjęć to były sporo ciemniejsze ale rozjaśniłem w DPP na życzenie zamawiającej bo zdjęcie to posłużyło do montażu gdzie to było tłem a na I planie miał być wstawiony obiekt 3D tzn centrum handlowe...
Pozdrawiam
PS Dzięki za miłe słowa
Cytat:
Zamieszczone przez
Lutek
3) Miejsce robienia zdjęcia tez było pewnym kompromisem
..ten tylko to zrozumie, kto robił nocne zdjęcia po praskiej stronie Wisły :D
Cytat:
Zamieszczone przez
dyrta
..ten tylko to zrozumie, kto robił nocne zdjęcia po praskiej stronie Wisły :D
No dokładnie. Tak się składa, ze to miejsce jest wybierane przez wielu fotografów robiących nocna panoramę...bo chyba nie ma lepszego...