Odp: Canon 50 f /1,2 L czy canon 50 1,4 f/1,4 - bokeh ?
Cytat:
Zamieszczone przez
wakeford
Proponuję wrócić do tematu :)
Znalazłem w necie coś takiego, test wygląda na poważny. Wynika z niego, że ostrość 50 1.2L zostawia dużo do życzenia, delikatnie mówiąc, a mówiąc prawdę obiektyw jest wyraźnie nieostry na 1.2, ale też odbiega wyraźnie ostrością od canona 50 1.4 i sigmy 1.4.
Trochę nie chce mi się wierzyć, przecież jest to L - ka za ponad 5 tys zł :(
szczególnie od 1 : 20 sek (koło samochodu )
https://www.youtube.com/watch?v=ImXEdBrHbsk
Dużo do życzenia to za mało powiedziane. Miałem 2 sztuki 50L i na 1,2 była tragedia. Szkło ma wiele zalet ale ostrość nie jest jedną z nich
Ja już o 50L nic nie będę pisał, bo znowu przeczytam, że jestem lewak i szkło jest spoko :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
Ja już o 50L nic nie będę pisał, bo znowu przeczytam, że jestem lewak i szkło jest spoko :mrgreen:
To ja już nic o sigmie nie będę pisał, bo jak podpinam serię art to Canon na allegro trafia.
Czekam na Sigmę A 135 2,0 i Sigmę 100-400 4-5,6 i wtedy skończy się moja historia z canonem
135L oprócz znakomitego obrazka ma fantastyczny af. Sigma na tym polu prawdopodobnie polegnie ( nie dorówna mu ).
Cytat:
Zamieszczone przez
daris
135L oprócz znakomitego obrazka ma fantastyczny af. Sigma na tym polu prawdopodobnie polegnie ( nie dorówna mu ).
Niestety wiem o tym. Ale sigma tak szybko idzie do przodu z obiektywami że i z AF sobie poradzi
Kilka lat temu byłem negatywnie nastawiony do sigmy, a tu niespodzianka. Zobaczymy, jest dobra konkurencja, jest w czym wybierać ...
Cytat:
Zamieszczone przez
daris
Kilka lat temu byłem negatywnie nastawiony do sigmy, a tu niespodzianka. Zobaczymy, jest dobra konkurencja, jest w czym wybierać ...
Czytając komentarze sprzed 2 lat o kundlach ....
Oby jak najwięcej konkurencji
Jak dobrze, że wszyscy się tak na te sigmy rzucają to elki tanieją :D
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
Jak dobrze, że wszyscy się tak na te sigmy rzucają to elki tanieją :D
Z kolei dla sprzedających elki nie jest to miłe :)